BVOP: azonnali vizsgálat indult a kaposvári börtönben

Budapest, 2012. január 31., kedd (MTI) – Azonnali vizsgálat indult a kaposvári börtönben, hogy kiderüljön, pontosan miként sérült meg január 22-én egy előzetes letartóztatásban lévő fiatalkorú rab – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kedden az MTI-vel.

Mint a közleményben felidézték: egy szintén fiatalkorú elítélt bántalmazta előzetesen letartóztatásban lévő zárkatársát.

A Kaposvári Városi Ügyészség nyomozást indított a Somogy megyei büntetés-végrehajtási intézetben történt bántalmazás miatt. Az ügyészség ugyanakkor felhívással élt a börtön parancsnokához a szabálytalan fogva tartás megszüntetése miatt, mivel elítélt és előzetes letartóztatásban lévő nem tartózkodhat egy cellában.

A BVOP közleménye szerint az intézetben megőrzésen tartózkodó fogvatartottak a börtön úgynevezett szállítózárkájában voltak elhelyezve, mert másnap készültek elszállítani őket.

“A büntetés-végrehajtás megbízott országos parancsnoka utasította az intézetparancsnokot, hogy azonnali, részletes vizsgálatot rendeljen el, amely feltárja az eset összes körülményét, valamint tegye meg az ügyészi felhívással kapcsolatos intézkedéseket” – tették hozzá.

A Sonline.hu portál értesülései szerint a kaposvári börtön egyik fiatalkorú elítéltje összeverte cellatársát, a száját tűvel és cérnával összevarrta, egyéb módon kínozta, és azzal is megfenyegette, hogy eszik a húsából.

– MTI –