Friss hírek

2009.03.15. 16:38

MÁRCIUS 15. - Marosi Ernő: az elismerés nagy elégtétel és a finom figyelmesség jele

<p>Öt másik kitüntetett mellett Marosi Ernő, Széchényi-díjas művészettörténész kapta idén a Magyar Köztárasági Érdemrend Középkeresztjét a Csillaggal. A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Művészettörténeti Kutatóintézetének professzora "nagy elégtételnek" illetve "a finom figyelmesség jelének" nevezte az elismerést.</p>

Marosi Ernő " a művészettörténeti kutatások, a műemlékvédelem, a felsőfokú művészettörténeti oktatás és a kortárs művészet népszerűsítése területén végzett munkássága elismeréseként" kapta a díjat.

A professzor a Független Hírügynökségnek szerényen annyit mondott: nem ismeri a díj pontos indítékát, de vélhetőleg közrejátszik benne az, hogy túl van egy hatéves akadémiai perióduson, amelyet alelnökként csinált végig. Ha a díj odaítélésekor művészettörténészi munkája, illetve az ELTÉ-n végzett oktatói munkássága is szerepet játszott, az neki már hatalmas elégtétel - hangsúlyozta.

Marosi Ernő 1940. április 18-án született Budapesten, 1963-ban végzett az ELTE magyar-művészettörténet szakán. 1977-től a művészettörténet tudomány kandidátusa, 1990-től a művészettörténet tudomány doktora. 2001 óta az MTA rendes tagja, 2002 óta alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!