Búza tér: zavartalan lesz a közlekedés

Akt.:
Búza tér: zavartalan lesz a közlekedés
Búza tér: zavartalan lesz a közlekedés
Miskolc – A végéhez közeledik a felújítás a miskolci Búza téren, ám ma már megkezdődik az iskola.


Elkészülnek-e a munkával, vagy nagy dugókra számíthatnak az arra járók? – kérdeztük az illetékeseket.

– A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Közlekedés Operatív Program keretében megterveztette a 26-os számú Miskolc-Bánréve országos másodrendű főút 0+00-0+250 km szelvények közötti szakaszának teljes felújítását – tájékoztatott Mikesz Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának igazgatója.

Mint emlékezetes, a munkaterület átadására augusztus 4-én került sor. A kivitelezés során az útszakasz mindkét oldali kiemelt szegélyének, valamint gyalogos korlátjainak elbontása, új szegélyek és korlátok építése, továbbá az aknafedlapok cseréje, illetve szintbe emelése és a hat forgalmi sáv aszfalt burkolatának felmarása, majd újra aszfaltozása történt.

A finanszírozás a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében, közlekedésbiztonsági beavatkozások címén történik. A szerződés szerinti összeg: 70 842 576 Forint + ÁFA. A kivitelező a HE-DO kft. A műszaki átadás-átvétel 2015. szeptember 2-án megkezdődik.

– Hétfőn befejeződtek a burkolatjelek festési munkái, a továbbiakban csak a kiemelt szegélyen kívül, a közúti forgalom korlátozása nélkül dolgozik a kivitelező – tette hozzá Mikesz Csaba. – Az iskolakezdéssel járó megnövekedett forgalom számára már zavartalan lesz a közlekedés a felújított burkolaton.

ÉM-JLIVideó: Káosz, dugók és türelmetlen araszolás a Búza térenMiskolc – Javában zajlik az útfelújítás a Búza téren, a forgalmat rendőrök irányítják, a járművek araszolva tudnak áthaladni a forgalmas csomóponton. tovább »
hirdetés


hirdet�s