Bútorokat kapott a megújuló mentőállomás Hídvégardón

Bejárták a kívülről teljesen megújult állomást
Bejárták a kívülről teljesen megújult állomást - © Fotók: ÉM
Hidvégardó – Új bútorokat, mikrosütőt, étkészletet adományozott a felújítás alatt álló hidvégardói mentőállomásnak csütörtökön Riz Gábor megyei fejlesztési biztos.

Teljes fejújítás

A hatszáz lelkes település vezetése szívügyének tekinti a mentőállomás felújítását, amelyre igyekeznek minél nagyobb forrást fordítani, és amely három éve épül. Mint Matusz Tamás polgármester a bejáráson elmondta, az év első felében elkészülhet a fejlesztés.

A mentőállomás 2016-ban kapott új autót, a felújítás és átépítés során új kétállásos garázs épült fertőtlenítővel, míg a régi garázsból egy nagy nappali tartózkodót alakítottak ki. Megújult az öltöző, új vizesblokkot és konyhát alakítottak ki. Az épület kívülről új vakolatot és teljesen új tetőt is kapott.

A mentőállomáson tízen dolgoznak, nekik az új egyenruhát is bemutatta a bejárás alkalmából Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, akit Dr. Engelbrecht Imre, régiós igazgató-helyettes is elkísért. Az állomás vonzáskörzetébe több mint 10 település tartozik, valamint szükség esetén Szendrő és Krasznokvajda, illetve Aggtelek mentő­állomások kivonuló körzetébe is besegít.

Az önkormányzat teljes mértékben saját erőből végzi a beruházást, ami 25-30 millió forintba kerül, melyhez az OMSZ is hozzájárult. A közös költségvetésnek köszönhetően a régi manuálisan nyitható garázskaput két új szekcionált garázskapura cserélték ki. További OMSZ-os támogatás egyeztetése is folyamatban van, melyből az iszapfogó berendezés kialakítása kerülne finanszírozásra, így az egyik garázs mosóként is használható lenne.

received_1357284754378263_650

– ÉM –