Buszvezetőktől lopott a fiatalkorú fiú Ózdon

Illusztráció - Buszvezetőktől lopott a fiatalkorú fiú Ózdon
Illusztráció - Buszvezetőktől lopott a fiatalkorú fiú Ózdon - © Fotó: 24.hu
Miskolc, Ózd – A nyitott ablakon keresztül mászott be a buszok vezetőfülkéjébe.

A bíróság elrendelte annak a 16 éves fiúnak a letartóztatását a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség indítványa alapján, aki három autóbuszvezetőtől lopta el a személyes tárgyait és a buszokban tartott pénzt Ózdon.

Az Ózdi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint a fiatalkorú gyanúsított idén október 9-én az ózdi autóbuszállomáson – kihasználva, hogy a járművek vezetői a végállomás pihenőhelyiségben tar­tózkodtak – az autóbuszok nyitott ablakán keresztül három járműbe mászott be, és a vezetőfülkékben található pénztárgépből készpénzt, valamint a buszvezetőktől pénzt és különböző használati tárgyakat tulajdonított el.

A nyomozás során azt is megállapították, hogy a fiatalkorú további két sértettől eltulajdonította a mobiltelefonját, valamint három bolti lopást is elkövetett.

A gyanúsított a terhére rótt bűncselekményeket a vele szemben korábban alkalmazott próbára bocsátás, illetve több, vagyon elleni bűncselekmény miatt folyamatban levő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. A bíróság osztva az ügyészség álláspontját megállapította, hogy a gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, ezért a kényszerintézkedés elrendelése mellett döntött.

ÉM