Busztragédia Chilében – 19 halott, több mint 20 sérült

Busztragédia Chilében – 19 halott, több mint 20 sérült
Tizenkilencen meghaltak, több mint húszan megsérültek, amikor egy autóbusz előzés közben összeütközött egy szembejövő teherautóval a chilei főváros közelében – számolt be a balesetről szerdán a chilei média.

A frontális karambol erejétől mindkét jármű lezuhant a Santiago melletti autópályáról egy szakadékba. A helyi mentősök szerint a halálos áldozatok száma tovább nőhet, mivel a sérültek közül legkevesebb nyolcnak az állapota kritikus.

Jaime Manalich chilei egészségügyi miniszter először úgy tudta, hogy a halottak száma 17, de később találtak még egy holttestet a baleset közelében, illetve egy ember a kórházban halt bele sérüléseibe.

A Turbus nevű cég egyik illetékese szerint az autóbusz a partmenti Llo-lleo településről tartott a chilei fővárosba, amikor a baleset történt. Eredetileg 24-en voltak a buszon, de azt nem tudni, hogy a baleset időpontjában mennyien utaztak a járművön, mert útközben többen le-, illetve felszálltak a buszra.

A helyi mentősök annyit közöltek, hogy a busz és a teherautó sofőrje is meghalt a balesetben. A halottak között munkások és diákok is vannak.
– Független Hírügynökség –