Buszra szállt a petárdáktól megrémült kutya Miskolcon

Hét kutyus került be a menhelyre a tűzijátékok miatt
Hét kutyus került be a menhelyre a tűzijátékok miatt - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Kicsi, a magyar vizsla a szilveszteri durrogtatástól megrémülve világgá szaladt. Felszállt Hejőcsabán a buszra, majd a tapolcai elágazásnál leszállt és bement a benzinkútra. Az állatbarát benzinkutas éjfél után bevitte a Miskolci Állatsegítő Alapítvány menhelyére.

Szilveszter és újév napján is érkeztek bejelentések a Miskolci Állatsegítő Alapítványhoz elkóborolt, megrémült kutyákról – olvashatták keddi cikkünkben.

– Nagyon jó, hogy az emberek odafigyelnek az állatokra – nyilatkozta lapunknak Pető Zsuzsa, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány telepvezető-helyettese. – Hét kutyus került be menhelyünkre, míg két kutyus ügyeletes állatorvoshoz. Nekik olyan súlyos sérüléseik voltak, hogy sajnos el kellett őket altatni.

kutyak-08-aj

Rómeó a hálószobában

Pető Zsuzsa elmondta azt is, hogy szerencsére voltak olyan szerencsés kutyák, amelyek chippel kerültek be a menhelyre, és többükért el is mentek a Sajószigeti úti telepre.

– Kicsi, a magyar vizsla buszozott is. Felszállt Hejőcsabán a buszra, majd a Tapolcai-elágazásnál leszállt és bement a benzinkútra – mesélte Zsuzsa. – Az állatbarát benzinkutas hölgy hozta be menhelyünkre éjfél után.

kutyak-05-aj

Volt még egy érdekes buszos történet – tudtuk meg a MÁSA munkatársától.

– Egy Rómeó nevű fiúkutya felszállt a 14-es buszra a NAV-nál, morcos volt, így az utasok leszálltak, majd tőlünk kértek segítséget, hogy mit csináljanak. Nem kellett kimennünk, mert később leszállt a buszról, aztán a Soltész Nagy Kálmán utcáig rohant, ahol egy családi ház hálószobájába ment be és onnan hozta be egy hölgy a menhelyre – mondta Pethő Zsuzsa, akitől azt is megtudtuk, hogy a kutyus sokkos állapotban volt a tűzijátékoktól. Azóta minden rendben van Rómeóval, megnyugodott, hiszen a gazdája érte ment.

ÉM-JLI


Amelyik kutyában volt chip, már otthon van - illusztráció
Miskolc - Az alapítvány munkatársai várják a bejelentéseket. December 31-én reggel 8 és délután 4 óra között négy kutya került be hozzánk, tapasztalataink szerint a petárdázások miatt – tudtuk meg a Miskolci Állatsegítő Alapítványtól (MÁSA). Mint kiderült, egyik kutyusban sem volt chip, ám van kö...

Miskolc - 72. alkalommal tartottak nyílt napot a Miskolci Állategészségügyi Telepen az elmúlt hét szombatján. Görcsösné Szegedy Eszter telepvezető arról tájékoztatott, hogy a látogatói szeretettől állataik nagyon sokat fejlődnek, számukra a legnagyobb ajándék a simogatás és a séta. 2017-ben tö...