Nagyvilág

2011.05.06. 16:45

Szerb kábítószermaffiát kapcsoltak le Brazíliában

<p>A brazil rendőrség letartóztatott tizenhét embert, a többségében szerbekből álló csoportot egy nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózat működtetésével gyanúsítják.</p>

A két és fél éves nyomozás utáni őrizetbe vételek során 620 kilogramm kokaint és 1,25 millió dollár készpénzt is lefoglaltak.

A brazil szövetségi rendőrség közleménye szerint a nagyon veszélyes bűnszövetkezet tagjai ellen nemzetközi körözés volt érvényben. A maffia szerb főnökét május elsején vették őrizetbe, és a belgrádi körözési listán az első ötben szereplő férfit nemsokára kiadják Szerbiának.

A szerb belügyminiszter, Ivica Dacsics üdvözölte a brazíliai akciót és elismerte, hogy szerb állampolgárokat is őrizetbe vettek. A politikus azt viszont nem erősítette meg, hogy a most felszámolt bűnszövetkezet a "Balkán kokainkirályának" tartott Darko Szaricshoz köthető. A férfit azzal vádolják, hogy 2009-ben két tonna kokaint próbált Európába csempészni Latin-Amerikából, de hajóját az Atlanti-óceánon szerb kérésre az amerikaiak feltartóztatták.

A maffiafőnök és 19 társának tárgyalása tavaly szeptemberben kezdődött, de Szarics már előtte megszökött. Ha bűnösnek találják, Szerbiában akár negyven év börtönre is ítélhetik.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!