Helyi közélet

2014.02.18. 16:49

Közlemény - Közlekedés a Miskolci Kocsonya Farsang idején

Miskolc - 2014. február 19-én az esti óráktól február 24-én hajnalig a Kocsonya Farsang előkészítésének munkálatai és a rendezvények miatt változni fog a villamosok közlekedése az alábbiak szerint.

Miskolc - 2014. február 19-én az esti óráktól február 24-én hajnalig a Kocsonya Farsang előkészítésének munkálatai és a rendezvények miatt változni fog a villamosok közlekedése az alábbiak szerint.Február 19., szerda

Szerda este az 1-es villamos vonalán a villamosok helyett villamospótló autóbuszok fognak közlekedni. Az utolsó villamos Felső-Majláthról 21:42-kor, a Tiszai pályaudvarról 22:05-kor indul, ezt követően a villamos menetrendben meghirdetett indulási időpontokban villamospótló autóbuszok fognak közlekedni.

Február 20-21., csütörtök és péntek

1. Csütörtök hajnalban az első villamos Felső-Majláthról 4:15-kor, a Tiszai pályaudvarról 4:35-kor indul.

2. Napközben a Szinvapark/Centrum és a Malomszög utca megállóhelyek között villamospótló autóbuszok közlekednek

A Szinvapark/Centrum és a Malomszög utca között közlekedő villamospótló járatok útvonala:

A Szinvapark/Centrum és a Malomszög utca között közlekedő villamospótló járatok megállói részletesen:

  • Centrum/Szinvapark villamos megállóhely
  • Villanyrendőr villamos megállóhely (a Tiszai pályaudvar irányába közlekedő villamospótló autóbusz a kereszteződés után, a Budapest Bank előtt áll meg)
  • Szemere-kert („Lánykollégium”) 11-es autóbusz megállóhelye a Bábonyi-bérc irányába
  • Felső-Majláth irányába Malomszög u. villamos-megállóhely, a Tiszai pályaudvar irányába a Malomszög utcán a szökőkútnál az út szélén kijelölt ideiglenes megállóhely.
  • 3. Az új miskolci villamosok csütörtökön és pénteken a Tiszai pályaudvar és a Szinvapark/Centrum között fognak közlekedni.

    4. A 2-es villamosok helyett utasaink csütörtökön és pénteken az Újgyőri főtér – Vasgyár között a 9, 19, 21, 21B, 29, 67, 68 jelzésű autóbuszokkal utazhatnak, ezeken a járatokon a villamosbérleteket elfogadjuk. A menetjeggyel utazók a villamosra, illetve villamosról történő átszállás esetén a már kezelt menetjegyük másik végének érvényesítésével, újabb menetjegy váltása nélkül utazhatnak.

    5. Nyitó ünnepség

    Csütörtökön 16.00-16.25. között lesz a Kocsonya Farsang nyitó ünnepsége a főutcán, emiatt a Villanyrendőrnél közlekedő járatok esetében a forgalom néhány perces megállításra kell számítani. A nyitó ünnepség ideje alatt a villamospótló autóbuszok nem fogják érinteni a Villanyrendőr megállót, e helyett a járatok a Hősök terén állnak meg.

    6. Éjszaka villamospótló autóbusz közlekedik az 1-es villamos vonalán

    Csütörtök és péntek este az 1-es villamos vonalán a villamosok helyett villamospótló autóbuszok fognak közlekedni. Az utolsó villamos Felső-Majláthról 21:42-kor, a Tiszai pályaudvarról 22:05-kor indul, ezt követően a villamos menetrendben meghirdetett indulási időpontokban villamospótló autóbuszok fognak közlekedni. Az első villamos Felső-Majláthról 4:15-kor, a Tiszai pályaudvarról 4:35-kor indul.

    Február 22-24., szombattól hétfő hajnalig

    Szombaton 0 órától hétfő hajnalig az 1-es villamos vonalán a villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek.

    Az 1-es villamos vonalán közlekedő villamospótló autóbusz a Városháztér és a Tiszai pályaudvar irányába lévő Villanyrendőr megállóhelyet kivéve a villamosmegállókban, vagy a villamosmegállókkal párhuzamosan, az út szélén elhelyezkedő VP jelzésű megállókban áll meg. A Városháztér megálló helyett a villamospótló autóbuszt a 11-es járat Bábonyi-bérc irányába elhelyezkedő Szemere-kert megállóhelyén, a Tiszai pályaudvar irányába lévő Villanyrendőr megállóhelyet a Budapest Bank előtt a Széchenyi utcán, a kereszteződés után az ideiglenes megállóhelyen lehet igénybe venni.

    A teljes vonali villamospótló autóbusz útvonalának belvárosi szakasza:

    A teljes vonalon történő villamospótlás megállói részletesen:

  • A Tiszai pályaudvaron a 31-es járat indulóállásról indul
  • A Tiszai pályaudvartól a Villanyrendőrig a villamos megállókban (a Tiszai pályaudvar irányába lévő Villanyrendőr megállóhelyet a Budapest Bank előtt a Széchenyi utcán kijelölt ideiglenes megállóhelyen), majd
  • a Szemere-kert (11-es autóbusz) megállóhelyén,
  • a Malomszög utcától az Újgyőri piacig a villamosmegállókban,
  • a DVTK Stadiontól az alábbiak szerint áll meg:
  • A „VP” jelzés olyan megállót jelöl, amely párhuzamosan helyezkedik el a villamosmegállóval, és amit autóbusz egyébként kizárólag akkor használ, amikor villamospótlóként közlekedik.

    Február 24., hétfő

    Hétfő hajnalban az első villamos a Tiszai pályaudvarról 4:20-kor, Felső-Majláthról 4:50-kor indul. Ezt követően helyreáll a villamosközlekedés, így menetrend szerint fog járni az 1-es és 2-es villamos is.

    - Miskolc Városi Közlekedési Zrt. -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában