Buszbaleset Ausztriában – eljárást indítottak a magyar sofõr ellen – RTL Híradó

Már kiengedték a kórházból azt a négy magyar gyereket, akik a szombati buszbalesetben sérültek meg Ausztriában. A sofõrt gyanúsítottként hallgatták ki, mert nem volt hólánc a busz kerekein, pedig ez kötelezõ lett volna – hangzott el az RTL Híradójában.

Egy budapesti iskola tanulói síelni mentek Ausztriába, de szombaton délelõtt a buszuk az egyik kanyarban megcsúszott és árokba borult. Komolyabban senki nem sérült meg, de négy gyereket éjszaka megfigyelésre bent tartottak a kórházban. A sofõrt gyanúsítottként hallgatták ki, mert nem volt hólánc a buszon, pedig ez kötelezõ lett volna.

Az egyik szervezõ azt mondta az RTL Híradónak, hogy amikor elindultak a sípályához, a szállásuknál már megtisztították az utat.. Csak a sípályától néhány száz méterre volt egy nagy lejtõ és két nagy kanyar, ahol jeges volt az út. A busz lassan ment, de nagy tömege miatt mégsem tudott megállni, és a töltésrõl leborulva az oldalára billent.

A Klagenfurti Rendõrség sajtóügyeletese azt mondta, a sofõr ellen azért indítottak eljárást, mert a busz kerekein nem volt hólánc, noha ezt a táblák egyértelmûen jelzik. A busz üzemeltetõje szerint azonban nem is volt erre szükség, mert az utak le voltak takarítva.

A síelõknek azóta új buszt küldtek. A sofõr az RTL Híradójának nem nyilatkozott ugyan, de annyit üzent, hogy szerinte elkerülhetetlen volt a baleset, és nagyon sajnálja a történteket.Sporthírek