Busz? Vonat? Mikor? Hová?

Busz? Vonat? Mikor? Hová?
Busz? Vonat? Mikor? Hová? - © Fotó: Kozma István
Borsod-Abaúj-Zemplén – Jó nagy közlekedési káoszt okozott a keddi füzesabonyi baleset. Bosszankodásból még szerdán is kijutott az utasoknak.

Két fiatalember áll a Tiszai pályaudvar bejárata előtt szerda délelőtt, kezükben „Budapest” feliratú táblát tartanak. Sorra kérdezgetik az állomásra érkezőket, hogy a fővárosba utaznak-e, mert ha igen, akkor egyszerűbb azzal a különbusszal utazni, ami 20 perc múlva indul a közeli parkolóból. Mert aki a vonat mellett dönt, Mezőkövesden le kell szállnia, Füzesabonyig vonatpótló buszok szállítják az utasokat, onnan pedig ismét vonat. Garantált a késés.

Még szerdán is tanácstalan és bosszankodó utasokkal találkoztunk a Tiszai pályaudvaron. Kedden kisiklott egy 27 vagonból álló, szénport szállító tehervonat a füzesabonyi vasútállomáson. Négy kocsi a másik pályatestre borult, emiatt kedd délutántól Füzesabony és Mezőkövesd között nem közlekedtek a vonatok. Olvasóink jelezték, hogy a közlekedést ugyan megszervezte a MÁV a baleset napján, de semmiféle információhoz nem jutottak. Az utasok nem tudták, hogy mikor és honnan indul busz, a rokonaikat várók pedig hiába telefonálgattak és érdeklődtek az információs irodában, ők sem lettek okosabbak. Ráadásul, aki a késés miatt vissza akarta igényelni vonatjegye árának egy részét, kétszeri sorban állás után sem sikerült neki, mert a pénztárban hiányzott az engedélyezési szám.

Részletek a csütörtöki Észak-Magyarországban.