Helyi közélet

2012.04.04. 18:18

Tizenkét pályázat, kilenc igazgató

Miskolc - Tizenkettőből három megyei intézményvezetői pályázat eredménytelen lett. Okát egyelőre nem tudjuk.

Miskolc - Tizenkettőből három megyei intézményvezetői pályázat eredménytelen lett. Okát egyelőre nem tudjuk.

A törvények értelmében a volt megyei intézmények január 1-je óta a megyei kormányhivatal hatáskörében működnek tovább, új vezetőiket pályázat úrján választották ki április 1-jei hivatalbelépléssel. A pályázatok eredményével kapcsolatos kérdésünkre a megyei kormányhivataltól tájékoztatást kaptunk, hogy hét megyei közoktatási, illetve szociális és gyermekvédelmi intézmény, illetve egyei múzeum és a megyei levéltár intézményvezetői, igazgatói pályázata eredményes volt, a nyertesek öt esztendőpre kapták meg kinevezésüket. Három esetben azonban, a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati, Közművelődési és Sportintézet és a girincsi Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő, Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatói pályázatait eredménytelennek nyilvánították. Mindhárom intézmény élére megbízott vezetőt neveztek ki az újabb pályázat lezártáig.

Szerettük volna megtudni a pályázatok eredménytelenségének okát, de egyenlőre nem sikerült hivatalos információhoz jutnunk.

ÉM-SZB


Miskolc - A megyei múzeumok és könyvtárak városi kézbe kerülhetnek. A hogyanról még egyeztetnek.

Miskolc - Három pályázat eredménytelen volt, így csak ideiglenes vezetője van például a megyei könyvtárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában