Busz és kukásautó az árokban a bükkszentkereszti úton!

Akt.:
Busz és kukásautó az árokban a bükkszentkereszti úton!
Busz és kukásautó az árokban a bükkszentkereszti úton! - © Fotó: Ádám János
Bükkszentkereszt, Miskolc – A folyamatosan szakadó hó miatt egyre rosszabb állapotba kerül az út a település felé.

Délelőtt még csak néhány fa kidőlése okozott gondot a Bükkben, amelyet a Közútkezelő és a katasztrófavédelem munkatársai megoldottak. A havazás miatt azonban az út egyre rosszabb állapotba kerül, annak ellenére is, hogy a közút hótolói dolgoznak rajta.

Különösen a Hollóstetői Hegyi kemping után romlik a helyzet, dél előtt egy kukásautó csúszott le az útról, és várta a műszaki mentést, míg legfrissebb információink szerint a Répáshuta és Bükkszentkereszt között közlekedő autóbusz is az út menti árokban kötött ki, így ott is műszaki mentésre van szükség.

20180214_132345

A forgalom rendőri irányítás mellett halad.

A balesethez a miskolci hivatásos tűzoltókat riasztották, akik drótkötél segítségével kivontatták a járművet az árokból. Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg.

hohelyzet-15-aj

Közben az ágak is egyre inkább meghajlanak a hó súlya alatt, így félő, hogy – ha nem áll el a hó – később még újabb ágtörések, fakidőlések lehetnek a területen. Mindenki óvatosan induljon útnak, és csak az közlekedjen arra, akinek ott van dolga és elkerülhetetlen számára, hogy autóba üljön!

ÉM-HI


Dőlnek a fák a hó súlya alatt a Bükkben, mindenki óvatosan közlekedjen!
Miskolc - Szerda reggelre több helyen be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak a hó okozta fakidőlések miatt Borsodban. A nedves hó, és a nem átfagyott talaj miatt szerda reggel több fa is kidőlt Répáshuta, Hollóstető felé, az egri út mentén. Mint Dojcsák Dávidtól, a megyei katasztrófavédelmi igazgat...

Havazás a Mátrában
Budapest - Kékestetőn 51 centiméteres a hóvastagság az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda reggeli adatai szerint. A keddi és szerdai havazás nyomán országszerte számos helyen megmaradt a hó, amelyből többfelé jelentős mennyiségű hullott. A magasabban fekvő települések közül a meteorológia...