Helyi közélet

2011.07.17. 14:45

Jött az ötlet: irány Miskolc!

Miskolc - Vajon miért kíváncsiak ránk, ha kíváncsiak, mire, s milyen szemmel látnak bennünket a Miskolcra érkező „idegenek”? Attól tartottunk, nehéz lesz máshonnan jöttekre lelni. Nem úgy lett.

Miskolc - Vajon miért kíváncsiak ránk, ha kíváncsiak, mire, s milyen szemmel látnak bennünket a Miskolcra érkező „idegenek”? Attól tartottunk, nehéz lesz máshonnan jöttekre lelni. Nem úgy lett. Miskolctapolcai portyánkat a Barlangfürdő bejáratánál kezdtük, s felbátorított bennünket a fiatal pár megszólításában, a mindkettejükön lógó hátizsák. Így miskolci aligha indul el fürdeni.

- Budapestiek vagyunk, s ott is tanulunk. Igazából Aggteleket néztük ki magunknak, ahol korábban is jártunk már, s visszavonzott bennünket a természet ott megtapasztalt számtalan csodája. Aztán a negyedik napon ötöltük ki: hazafelé ejtsük útba a Barlangfürdőt, ahol csak nagyon régen jártunk, felújítva még nem láttuk - mondja Kárpáti Éva készségesen. A fotózás ötlete is tetszik neki, megszabadulnak a hátizsákoktól, s Éva már ugrik is kedvese, Erdős Péter ölébe.

Szállás ötletszerűen

A környékén egy kilencfős nagycsaládot állítunk meg. Épp csak elmondják: Nagykanizsáról jöttek, a fiatalok kerestek interneten olyan helyet, ahol kellemesen eltölthetnének 5 napot. Szállást nem foglaltak előre, ahol nézték, ott már nem volt szabad hely, gondolták előbb felfedezik a környéket, majd helyben ötletszerűen érdeklődnek itt-ott.

A bobpálya felől egy vidám pár közeleg, mint mondják, mindennel elégedettek, ami itt fogadta őket. Azért választották ceglédi létükre e helyet, mert itt együtt van minden: a Barlangfürdőt ajánlotta egy barátnő, de kiderült a netről, hogy van itt egyéb is, például csónakázó tó, bobpálya, kirándulási lehetőség... Az emberek pedig nagyon kedvesek és segítőkészek, állítják. Nem elégszünk meg ennyivel, példát is kérünk.

Elkísérte őket

– Amikor a Tiszaira megérkeztünk, nem tudtuk, merre induljunk. Az első ember is készségesen eligazított, a második, akit már a belvárosban szólítottunk meg, pedig egyenesen felajánlotta: úgy is ráér, szívesen felül velünk a megfelelő buszra, s valóban idáig kísért - adja elő Szekeres Ágnes és Majláth Árpád.

S ha már megismerkedtünk, most is élnek az alkalommal, s megtudakolják, valóban csak nagyon körülményesen juthatnak-e el a Vadasparkba, mondja mindenki, hogy arrafelé végig fel van túrva az út, mert azt még látni szeretnék. Hálásan fogadják, amikor egyetlen átszállással járó megoldást lerajzoljuk nekik. Azt már tudják: Majláthon is át fognak haladni.

A debreceni Rákóczi Ferenc és családja már túl a napi fürdőzésen, s csaknem 4 itt töltött napon. Állítják, semmi rossz tapasztalatról nem tudnak beszámolni. Úgy gondolták, Miskolctapolca éppen alkalmas hely arra (akadt ismerős, aki felhívta rá a figyelmet), hogy egy család itt töltse el néhány napos nyári szabadságát, akár kisgyermekkel is. A város nevezetességeit kihagyják a programból: amit itt megkapnak, az éppen elegendő a kikapcsolódáshoz.

- ÉM-SzK -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában