Burger King-botrány: Csúnya kifejezés a számlán

Burger King-botrány: Csúnya kifejezés a számlán
Kirúgták a Burger King gyorsétterem-lánc egyik sacramentói egységének vezetőjét és egy alkalmazottját, miután az egyik vevőnek “b* meg” felirattal állítottak ki számlát.

A kaliforniai nagyváros egyik Burger King éttermébe betérő vendég sajtos dupla whoppert, hagymakarikát és üdítőt rendelt, majd amikor megpillantotta a számlát, igencsak meglepődött: a cetlin kétszer is rajta volt a “b* meg” kifejezés. “Ez megalázó. Csak leadtam a rendelésem, és egy kaptam egy ‘b* meg’ burgert” – mondta Francisco Perez a KCRA tévécsatornának.

A Burger King közleményben kért bocsánatot pénteken az incidensért, és közölte, hogy kirúgták állásából az étteremvezetőt és az egyik alkalmazottat, akiknek a neve a cetlin szerepelt. Az étteremben dolgozó egyik alkalmazott szerint a két volt kollégája nem gonoszságból cselekedett. “Mindketten rendesek. Biztos vagyok benne, hogy ez nem a vevőnek szólt, talán csak poénnak szánták” – tette hozzá.

A megsértett vevő – aki 9 dollárt és 22 centet fizetett az ételéért – elmondta: a Burger King ingyen vouchert ajánlott fel neki, de ő ezt visszautasította, mondván, nem tervezi, hogy valaha is újra eszik náluk. A KCRA internetes oldalán is megtalálható riport előtti reklámidőre azonnal lecsapott a nagy rivális McDonald’s.