Burcsa Győző távozott a Videotontól

Akt.:
Burcsa Győző távozott a Videotontól
Burcsa Győző távozott a Videotontól - © Fotó: telesport.hu
Székesfehérvár, 2015. augusztus 17., hétfő (MTI) – Burcsa Győző fehérvári klubigazgató felajánlotta lemondását a Vasastól elszenvedett hétvégi bajnoki vereséget követően, amelyet a Videoton labdarúgócsapatának vezetése hétfőn elfogadott.

“A bekövetkezett eredmények a labdarúgásban természetszerűleg megoldást igényelnek” – írta közleményében Burcsa, aki tagja volt az UEFA Kupa döntőjébe jutott székesfehérvári együttesnek 1985-ben és tavaly májusban nevezték ki klubigazgatónak.

Burcsa szerint a “játékosállomány változását” nem tudták megakadályozni, ezért az idei szezon kezdetére a csapatépítésben komoly lemaradás alakult ki. Úgy vélte, megbízatása kezdete óta hosszú távú tervekben gondolkodtak, amelynek eddig csak a kezdeti lépéseit tudták megtenni.

“Az elmúlt időszak alatt minden, a klub számára fontos döntésemet a klub vezetősége egyetértésével hoztam meg. Ezen döntések adták munkám irányvonalait. A szakmai munka minősége az edző felelőssége, s a klubunknál foglalkoztatott minden edző a szakmai munkájában mindig szabad kezet kapott” – írta Burcsa, aki leszögezte, büszke arra, hogy részese lehetett a Videoton FC második bajnoki címének.

A klubnál június 11-én a francia Bernard Casoni lett a vezetőedző a spanyol Joan Carillo helyett.

A Videoton számára nagyon rosszul kezdődött az idény, ugyanis kikapott a Ferencvárostól a Szuperkupában, míg az OTP Bank Ligában öt forduló alatt mindössze egyszer nyert, négyszer pedig kikapott. A Bajnokok Ligája-selejtező 3. körében pedig a fehérorosz BATE Boriszov búcsúztatta, így az Európa Liga-selejtező utolsó fordulójában a lengyel Lech Poznan együttesével küzdhet meg a főtáblára jutásért.

– MTI –