Bunyóra hívta a biztonsági őrt a miskolci garázda – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Bunyóra hívta a biztonsági őrt a miskolci garázda – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
Encs, Miskolc, Ózd, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. július 3-án történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. július 3-án hat személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

A miskolci járőrök 20 óra körüli időben a borsodi megyeszékhely egy belvárosi üzletközpontjánál lakossági bejelentés alapján egy erősen ittas férfival szemben intézkedtek, aki azt megelőzően a társasház biztonsági őrét és egy másik alkalmazottat is szidalmazta, majd verekedésre hívta fel. A kiérkező rendőrök a 43 éves K. Zoltán helyi lakost előállították, majd rendzavarás szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették.

A miskolci egyenruhások további egy nővel bolti lopás, az encsi rendőrök egy-egy fővel rendzavarás, rongálás, valamint a távoltartó határozat szabályainak megszegése, míg az ózdi járőrök egy férfival szemben a távoltartó határozat szabályainak megszegése szabálysértés elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A fent említett ügyeken túl a tiszaújvárosi és az ózdi rendőrök egy-egy fővel szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában hat személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további három esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –