Bűnvádi eljárás indult a macedóniai ötös gyilkosság feltételezett tettesei ellen

  Belgrád, 2012. május 3., csütörtök (MTI) – Bűnvádi feljelentést tettek a macedón hatóságok öt személy ellen, akiket terrorizmus vádjával fogtak el néhány nappal ezelőtt, mert azzal gyanúsítják őket, hogy közük van ahhoz a gyilkossághoz, amelyben 5 macedónt öltek meg egy tó mellett Szkopje közelében – adta hírül a belgrádi tömegtájékoztatás.

Macedóniában néhány nappal ezelőtt egy radikális iszlám csoport húsz tagját vették őrizetbe, azzal gyanúsítva őket, hogy közük van az április 12-én elkövetett ötös gyilkossághoz, amelynek áldozata négy tizenéves fiú és egy idősebb férfi volt. A gyanúsítottak közül szerdán öt személy ellen indítottak bűnvádi eljárást, amelyben három személyt azzal vádolnak, hogy részt vettek a mészárlásban, ketten pedig a tettesek szökését szervezték meg.
Gordana Jankulovszka macedón belügyminiszter nem akart nyilatkozni a gyanúsítottak nemzeti hovatartozásáról. Arról sem, hogy a házkutatáskor a rendőrség a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) propagandaanyagait és egyenruháit, valamint fegyvereket talált.
A macedón belügyminiszter szerdán csak azt mondta el, hogy az április 12-i gyilkosság elkövetői korábban Afganisztánban és Pakisztánban harcoltak a NATO vezette nemzetközi csapatok ellen. Két, terrorizmussal gyanúsított személy még szökésben van, egyikükről feltételezik, hogy részt vett a gyilkosságok elkövetésében – tette hozzá Jankulovszka.