Büntetővel egyenlítettek, és azzal is nyertek a Jegesmedvék

Büntetővel egyenlítettek, és azzal is nyertek a Jegesmedvék
A Jegesmedvék a rendes játékidő végén emberhátrányban egyenlítettek, szétlövésben pedig nyertek.

A jégkorong Mol Liga 3. fordulójában, kedden este Érsekújváron, a HC Nové Zámky vendégei voltak a Miskolci Jegesmedvék. Az összecsapás elején hamar gólt szerzett a szlovák csapat, a 4. percben egy gyors támadás végén Podstavek volt eredményes (1-0). A miskolci gárda keményen dolgozott az egyenlítés megszerzéséért, de az első játékrészben ezen irányú törekvéseik nem jártak sikerrel, Dansereau bombája a kapuvasról pattant ki. Viszont a második harmad Maci góllal indult: a 21. percben Gőz vette be a hazaiak kapuját a palánk mellőli lövésével (1-1). Innentől a Nové Zámkynak lett sürgősebb, és erőfeszítéseiknek a 34. percben mutatkoztak jelei – nem sokkal Dansereau újabb kapuvasa után –, amikor szűk egy minutumon belül kétszer is kipúpozták Bálizs kapuját: előbb M. Stefanka talált be a lábak között (2-1), majd egy kontra végén, a tavaly még a Jegesmedvék gárdáját erősítő Faith lőtte ki a jobb felső sarkot (3-1). Ennek a játékrésznek a hajrájában emberelőnyből sikerült faragniuk a hátrányukból a miskolciaknak, amikor is Becze volt eredményes (3-2).

Izgalmas végjáték

A harmadik harmadban sokat tett az egál elérése érdekében a vendég gárda, de hosszú perceken át eredmény nélkül. Az egyenlítés reményében 57:12-nél Majoross edző időt kért, és úgy döntött, hogy kapus nélkül folytatják a játékot a Macik. De ez nem tartott sokáig, mert Bálizst fél perc múlva visszaküldte a ketrec elé. Mentek, rohantak a vendégek az egyenlítésért, de a 60. perc elején az esély minimálisra csökkent, mivel Popovicsot magas bottal való játékért a büntetőpadra küldték a játékvezetők, így Dudas korábbi kiállítása miatt kettős hazai fórban folytatódhatott a játék. De a létszámhátrány ellenére sikerült az egyenlítés! 29 másodperc volt hátra a rendes játékidőből, amikor Huba bottal akasztotta a kiugró Sagert, és a játékvezetők büntetőt ítéltek, amelyet a sértett értékesített. A szakadékból visszahozott meccsen nem sokkal később már a hosszabbításra készülhettek csapatok, aminek a végén is a Maciknak volt esélyük a győzelem megszerzésére. Mert az utolsó két percben emberfórban voltak, ugyanis az érsekújváriaknál a 64. perc elején túl sok játékos volt a jégen. A miskolciak ekkor ugyan nem tudtak a kapuba találni, de ami nem sikerült a hosszabbításban az összejött a szétlövésben, a büntető párbajból a vendégek kerültek ki győztesen: a Jegesmedvéktől Tóth és Dansereau betalált, a hazaiaknak pedig minden próbálkozását védte Bálizs, így a Miskolc nyerte meg a mérkőzést, a tavalyi Mol Liga győztes ellen.

Jegyzőkönyv

HC Nové Zámky – Miskolci Jegesmedvék 3-4
(1-0, 2-2, 0-1, 0-0, 0-1) – büntetőkkel

Érsekújvár, 900 néző. V.: Varjú, Kincses (Soltész, Vas).


HC Nové Zámky: Blazicek – Hrudik, Kowalczyk, Uram, Podstavek 1, Polcik – Huba (1), Kames, Frolik, Hurtaj, Faith 1 – Král, Siska, Caladi, M. Stefanka 1, Uhnák – Lesko, Baron, O. Stefanka, Dubec (1), Chrenko – Krajcovic (k). Vezetőedző: Robert Spisák.

Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Gőz 1, Sagert 1, Cohen, Metcalfe, Becze 1 (1) – Boyle, Dudas (1), Dansereu 1, Láda B., Nagy K. – Vojtkó, Dósa, Hajós, Tóth A., Popovics – Budai R., Ritó, Fliszár, Szilágyi, Roczanov – Duschek (k). Vezetőedző: Majoross Gergely.


Kiállítások: 20 perc+10 perc fegyelmi (Uram)+20 perc végleges (Uram), ill. 12 perc+5 perc fegyelmi (Dudas)+20 perc végleges (Dudás).


Robert Spisák: – Nagyon jó mérkőzésen rutinos játékosaim olyat hibáztak a végén, amelyet nem tudok megmagyarázni. Azt kértem, hogy tartsuk a korongot, ám ehelyett fejetlenül mentünk előre, és egy eladott korong megfordította a meccs menetét.

Majoross Gergely: – Tudtuk, hogy az Érsekújvár kitűnő játékosokból áll, ezért nyomás alatt kell őket tartani. Ezt a mérkőzés alatt meg tudtuk valósítani, de ahogy hagytuk őket kontrázni, azonnal büntettek. A csapat azonban olyan karaktert mutatott, olyan akarással játszottunk, hogy a sírból is vissza tudtuk hozni a mérkőzést, így rászolgáltunk a két pontra.