Büntetős győzelem Csíkszerdán

Akt.:
Büntetős győzelem Csíkszerdán
Büntetős győzelem Csíkszerdán - © Fotó: miskolcijegesmedve.hu
Szombaton este Csíkszeredán játszottak a Jegesmedvék, és büntetőkkel megnyerték a meccset.

A mérkőzés első percei tapogatózással, igazi helyzet nélkül telt. Ezen aztán gyorsan változtattak a miskolciak, hiszen a 4. percben megszerezték a vezetést. Sagert kék vonalas lövése kipattant a hazai kapusról, Roczanov pedig fonákkal egyből a kapuba küldte a korongot (0-1). Egyértelműen a Jegesmedvék irányították a játékot, és három perc múlva növelték az előnyüket. A kapu mögött Cohen remekül vette észre a szemből érkező Dudast, aki a kitűnő passzt kapásból vágta a hálóba (0-2). A harmad második felében mindkét csapatnak volt egy-egy emberelőnye, de nem tudták azokat gólra váltani. Fél perccel a játékrész vége előtt Bíró G. lőtt egy kapuvasat.

Becze is betalált

A második harmadból 14 másodperc telt el, amikor Nagy ülhetett ki a büntetőpadra, de a Jegesmedvék kivédekezték a hátrányt. Ennek letelte után szinte azonnal előnybe kerültek a miskolciak, nem sokáig. Gőz feleslegesen lökte palánkra látványosan ellenfelét, 2+10 perc lett a jutalma. Így oda lett az előny és fél perc múlva szépített a Csíkszereda, Bors középtávolról vette be Bálizs kapuját (1-2). Ezt követően sok kiállítás követte egymást, eredmény nélkül. A 8. percben Dansereau lövése lelassult a kapuson, majd a kapuvasról pattant ki. A 10. percben Cohen ment el a bal oldalon, kitűnően passzolt a középen robogó Beczéhez, akinek lövése a kapust is érintve becsorgott a hálóba (1-3). Szűk két perc volt hátra a harmadból, amikor Heffernan kígyózott át a miskolci védelmen, végül már egyedül volt Bálizzsal szemben, és nem hibázott (2-3).

Újabb kiállítás, újabb bekapott gól

A harmadik harmadot nagy lendülettel kezdte a hazai csapat, be is szorították a Macikat, és ekkor Bálizsnak jó pár védenivalója akadt. A 6. percben Popovicsot állították ki, és ezt az előnyt hat másodperc alatt használták ki a csíkiek: Spady lövésébe Heffernan piszkált bele, így vágódott a kapuba (3-3). A gól után felpörgette a sebességet a Miskolc, akadtak is helyzetek, de nem tudták bevenni Raitums kapuját, így következett a hosszabbítás. Ebben Spady a kapuvasat zörgette meg, Dudas lövésébe Hajós szúrt be, a korong pedig alig ment mellé, majd Bálizs Heffernan szólóját, és Salonen utolsó másodperces lövését is védte. A döntés így a büntetőkre maradt. Bálizs mind Salonen, mind Heffernan próbálkozását védte, míg Dansereau és Becze magabiztosan mattolta Raitumst, így végül a Jegesmedvék nyerték a mérkőzést


JEGYZŐKÖNYV

HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék

3-4 bü (0-2, 2-1, 1-0, 0-0, 0-1)

Csíkszeredai jégcsarnok, 1500 néző. V.: Gergely, Butucel, Péter, Rédai.


HSC Csíkszereda: Raitums – Salonen, Bors, Heffernan, Salló, Satek, Mihály, Molnár Zs., Tranca, Papp, Spady, Bíró G., Bíró O., Nagy, Bíró T., Farkas, Kozuch(k). Edző: Christer Dreberg.

Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Becze, Tóth, Dansereau, Láda P., Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Dósa, Fliszár, Kiss(k). Edző: Majoross Gergely.


Gól: Bors, Heffernan(2) ill., Roczanov, Dudas, Becze, Dansereau

Kiállítás: 8 perc illetve 12 perc (+10 perc fegyelmi Gőz)


Majoross Gergely: – Igazi kemény, érzelmekkel teli mérkőzés volt, amelyet végül megnyertünk. Úgy gondolom, hogy ez a legfontosabb. Játszottunk már jobban, taktikailag fegyelmezettebben, ám nagyon lényes, hogy nem zuhantunk össze, amikor az ellenfél egyenlített, hanem végül megtaláltuk a győztes utat. A büntetők során hibátlanok voltunk, a kapusunk hibátlanul védett, és így fontos két pontot szereztünk.