Bűnös hétvége a megyei határokon

Intézkedő határőrök
Intézkedő határőrök
Nyírbátor – Az elmúlt hétvégén a Nyírbátori Határőr Igazgatóság határállomásain az útlevélkezelők hat ukrán és egy moldáv állampolgárnál fedtek fel közokirat-hamisítást, akik fiktív román személyi igazolványt, hamis angol tartózkodási engedélyt, spanyol, német schengeni vízumot, román személyi igazolványt és vezetői engedélyt mutattak fel ellenőrzéskor.

A határőrök illetékességi területükön elfogtak három magyar és egy ukrán körözött személyt, három hazánkfiát pedig magánokirat-hamisítás miatt.

Határrendészeti szabálysértést 16 személy – 8 ukrán, 6 magyar, 2 román, közlekedésrendészetiért 111 illető – 76 magyar, 32 román, 2 szlovák és 1 lengyel állampolgár követett el.

Záhonynál a belépő nemzetközi vonatból két alkalommal is cigarettával teli csomagot dobtak ki. A pakkokban közel kilencszáz doboz füstölnivaló volt mintegy 370 ezer forint értékben.

Külföldiek rendészetével kapcsolatos szabálysértést tucatnyi ukrán állampolgár követett el. Közülük tízen összesen 234 nappal tovább tartózkodtak hazánkban a megengedettnél, ketten pedig átutazásra jogosító tartózkodási engedélyt magyarországi tartózkodásra használtak fel.

Három magyar állampolgár és egy ismeretlen személy ellen tettek magánokirat-hamisítás miatt büntető feljelentést a beregsurányi határőrök, mert egy traktort egymás között hamis adás-vételi szerződéssel adtak el, még a tanúk adatai is hamisak voltak.

A fehérgyarmati határvadászok és rendőrök a város belterületén elfogtak egy magyar állampolgárságú kerékpártolvajt.

– Tanyik József –