Bűnmegelőzési Szabadegyetem indul Miskolcon

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – Újabb kurzus indul a miskolci Bűnmegelőzési Szabadegyetemen „Bűn és bűnhődés” címmel.

A Miskolci Egyetem MENTORIUS Tudás-és Képzőközpont, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány közös szervezésében 2018. október 11-én 16 órától indul útjára. Az első napon Stohl András, színművész „Küzdelmek a sztárság a szenvedélyek, a magánélet körforgásában” címmel tart előadást, amit Pataki Zita műsorvezető (RTL Klub) moderál.

Egy-egy előadás alkalmával a meghívott vendégek (akár saját életútjukon keresztül is) különböző megközelítésből mutatják be az adott problémakört. Egyrészt példát mutatva, hogyan lehet a múltat nem elfeledve az életet átértékelve újrakezdeni. Másrészt a jog milyen lehetőséget biztosít saját igazunk megvédésre, a „bűnhődés” utáni rehabilitációra, beilleszkedésre.
A hallgatóknak lehetőségük van saját álláspontjuk kinyilvánítására, kérdések feltételére.

Az előadássorozat célja:
– a képzés során szükséges megismertetni a hallgatókat a tárgykörhöz kapcsolódó általános jogi, bűnmegelőzési alapfogalmakkal,
– rávilágítani a bűnelkövetés utáni életbe való visszatérés lehetőségeire, módszereire
– bemutatni az ehhez kapcsolódó állami és civil szervezetek által nyújtott lehetőségeket.

A másik előadás 2018. október 17-én lesz 16 órától, amikor Ambrus Attila a „Viszkis” tart előadást „Sportsiker, elvárások, bűnözés, újrakezdés”címmel.

poszter_kifutóval
(Kattintson a képre az eredeti mérethez!)

A Bűnmegelőzési Szabadegyetemre 2018. október 5-ig lehet jelentkezni a police.hu oldalán csatolt jelentkezési lapon.

A képzésért felelős: Miskolci Egyetem MENTORIUS Tudás-és Képzőközpont (Észak-magyarországi Regionális Bűnmegelőzési Oktatási Központ, ÉRBOK), Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály.
Képzésvezető: Prof. dr. Piskóti István a Miskolci Egyetem MENTORIUS igazgatója, Dudás Péter r. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési osztályvezetője
Képzés szervezője: Miskolci Egyetem MENTORIUS Tudás-és Képzőközpont

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –