Bűnmegelőzési Fotópályázat

Illusztráció | bunmegelozes.hu
Illusztráció | bunmegelozes.hu
A Miskolci Rendőrkapitányság a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályával közösen az *Egyes települések közbiztonságának javítását célzó együttműködéshez kapcsolódó támogatások elnyerésére* címmel kiírt belügyminisztériumi pályázat keretein belül VÉDJÜK MEG ŐKET! címmel digitális fotó és számítógépes grafikai pályázatot hirdet.

Részvétel:

A pályázaton bármely Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lakos, vagy itt tanuló diák részt vehet, korra való tekintet nélkül, tetszés szerinti számú pályaművel.

A pályaművek mondanivalója:

A digitális technika segítségével elkészített, olyan plakátokat, képeket, fotómontázsokat várunk a pályázóktól, amelyek rávilágítanak a mai kor fiataljait fenyegető veszélyekre. Hívják fel a figyelmet a szenvedélybetegségek terjedésére és veszélyeire, a bűnözés egyre erőszakosabb voltára. Mutassák be az iskolakerülés következményeit, és a hasznos szabadidő eltöltésre is adjanak követhető példát. 
Várjuk továbbá olyan pályamunkák elkészítését is amelyek a bűnözés szempontjából veszélyeztetett csoportok (idősek, gyermekek, nők) áldozattá válásának megelőzését dolgozzák fel.

Méretek, technikai adatok:

A pályaművek digitális fényképezőgéppel, vagy számítógépes technikával készített grafika, fotómontázs alkalmazásával készíthetők el.
A pályaművek ajánlott legkisebb képi felbontása számítógépes grafikánál 600 dpi, digitális fotó esetén 3 Mp lehet.

A pályaművek benyújtása:

A pályaműveket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya címére kell eljuttatni (3527 Miskolc, Zsolcai kapu 32.) digitális formában (CD, DVD) amennyiben lehetséges a bbalap@hu.inter.net E-mail címre óriás file-ként is elküldhető 2010. november 27-ig.

A pályaművek mellékleteként, ahhoz csatolva meg kell adni:

-az alkotó nevét, életkorát
-foglalkozását,
-lakcímét,
-a mű címét,
-a leadott file nevét,
-szükség esetén rövid, pár soros ismertetőt.

Díjazás:

A beérkezett pályaműveket a pályázatot kiíró szerv bírálja és jutalmazza.
Összesen két első díjat (30-30.000.- Ft értékben), két második díjat (15-15.000.- Ft értékben) és tíz harmadik díjat (5-5.000.- Ft értékben) osztunk ki.
A fotópályázat elbírálása december 06-ig megtörténik.

Megjegyzés:

A pályázó hozzájárul, hogy pályaművét a pályázat lezárulta után a szervezők felhasználják, közreadják, természetesen a szerző nevének feltüntetésével. A pályázat benyújtásánál használt adathordozó (CD, DVD) a pályázat lezárulta után személyesen átvehető a fenti címen.