Bűnmegelőzés a perecesi nyári táborban Miskolcon

Akt.:
Bűnmegelőzés a perecesi nyári táborban Miskolcon
© Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
Miskolc – A Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai tartottak bűnmegelőzési foglakozást egy helyi táborban.

A Miskolci Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, Kovácsné Leskó Anna r. őrnagy és a Közösségi Rendészeti Projekt keretében, Kotta-Kis Szilvia r. főtörzsőrmester 2015. július 23-án egy Miskolc-perecesi napközis táborban tartottak interaktív bűnmegelőzési előadást. A fogalakozáson csaknem 100 fő 6-13 éves diák vett részt. Az előadók a gyerekek előtt a korosztályukat leginkább fenyegető bűncselekmények megelőzésének módjait szemléltették, a fürdőzés szabályainak betartása és a közlekedési ismeretek elmélyítése mellett.

A foglalkozás során a kicsik egy járőrautót és a járőrök felszerelését is megtekintették, majd az utóbbit ki is próbálhatták.

Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A táborozók a Miskolci Önkormányzati Rendészet mezőőri szolgálatától érkezett lovas mezőőrök munkájával is megismerkedtek.

Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendezvény mind a „kicsiknél”, mind a „nagyoknál” nagy sikert aratott. A gyerekek „ostromolták” kérdéseikkel a meghívott előadókat, így a tábor szervezői a további turnusok részére is kezdeményezik a rendőrség bűnmegelőzési és közösségi rendészeti feladatokat ellátó szakembereinek meghívását.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter