Bűnmegelőzés a nyári táborban

Akt.:
Bűnmegelőzés a nyári táborban
Bűnmegelőzés a nyári táborban - © Fotó: police.hu
Miskolc – A Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai tartottak bűnmegelőzési foglakozást egy helyi táborban.


A Miskolci Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, Kovácsné Leskó Anna r. őrnagy és a Közösségi Rendészeti Projekt keretében, Kotta-Kis Szilvia r. főtörzsőrmester 2015. július 23-án egy Miskolc-perecesi napközis táborban tartottak interaktív bűnmegelőzési előadást. A fogalakozáson csaknem 100 fő 6-13 éves diák vett részt. Az előadók a gyerekek előtt a korosztályukat leginkább fenyegető bűncselekmények megelőzésének módjait szemléltették, a fürdőzés szabályainak betartása és a közlekedési ismeretek elmélyítése mellett.

Bűnmegelőzés a nyári táborban

A foglalkozás során a kicsik egy járőrautót és a járőrök felszerelését is megtekintették, majd az utóbbit ki is próbálhatták.
A táborozók a Miskolci Önkormányzati Rendészet mezőőri szolgálatától érkezett lovas mezőőrök munkájával is megismerkedtek.

A rendezvény mind a „kicsiknél”, mind a „nagyoknál” nagy sikert aratott. A gyerekek „ostromolták” kérdéseikkel a meghívott előadókat, így a tábor szervezői a további turnusok részére is kezdeményezik a rendőrség bűnmegelőzési és közösségi rendészeti feladatokat ellátó szakembereinek meghívását.
– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –