Bundaügy: tart a focisták tanúkénti meghallgatása

Az érintett futballisták tanúkénti meghallgatásával folytatódik jelenleg nyomozás a decemberben kirobbant fogadási botrányban – közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda. Ennek része a Nemzeti Sportban pénteken megjelent bundaügy is. A lap arról írt, hogy magukat Honvéd focistáknak kiadó emberek keresték meg a Gyõri ETO FC egyes tagjait és 20 milliót ajánlottak a Budapest Honvéd-Gyõri ETO FC 2009-es Magyar Kupa-döntõ megbundázásáért.

A Nemzeti Nyomozó iroda a Független Hírügynökség kérdésére azt válaszolta, hogy az NNI és a Bochumi Rendõr-fõkapitányság munkatársainak személyes találkozójakor megkapták a németországi nyomozást összefoglaló anyagot. A további nyomozati iratok átadása jogsegély formában történik. A magyarországi nyomozást 2009. december 1-én rendelték el, jelenleg az ügyben érintett futballisták tanúkénti kihallgatása és az adott mérkõzésekhez kapcsolódó iratok beszerzése folyamatosan zajlik.

Az ügyben a nyomozók folyamatos kapcsolatot tartanak a Magyar Labdarúgó Szövetséggel. A személyiségi jogok megsértése, valamint a nyomozás érdekei miatt a gyanúsítások közléséig a rendõrség nem hozhatja nyilvánosságra az ügyben érintettek nevét. “A nyomozás jelenlegi szakaszában több információ kiadása a nyomozás eredményességét veszélyeztetné, így az eddigieknél több adat jelenleg nem hozható nyilvánosságra.” – közölte az NNI.