Bulvárlap-olvasóknak kínál ingyenjegyeket a londoni Királyi Operaház

Vitát váltott ki a londoni Királyi Operaház különleges kezdeményezése: a “Don Giovanni”szeptember 8-i premierjére ugyanis csak a legnépszerűbb brit bulvárlap, a The Sun olvasói juthatnak be – írja szerdai számában a The Guardian nevű napilap.

A londoni opera a” Don Giovanni”-val nyitja meg új évadát, de jegyek már nincsenek a premierre, mivel a belépőket csak a The Sun olvasói között osztják szét. A jegyek általában 200 fontba (59 ezer forint) kerülnek, de most 7,5 (3000 forint) és 30 font (9 ezer forint) között juthatnak hozzá a jegyekhez az olvasók.

“Nagyon érdekes időszak ez a Király Operaház számára, mivel most olyanok is bejuthatnak a premierre, akik még soha sem láttak egy ilyen előadást” – mondta az operaház egyik igazgatója.

Az Opera című magazin helyettes szerkesztője viszont nem támogatja az ötletet: Erica Jeal szerint ugyanis így a törzsnézők járnak rosszul, akik nem juthatnak be egy fontos premierre.

Az Operaház munkatársai azt is közölték: élőben közvetítenek néhány előadást brit és európai mozitermekben, ezekre az előadásokra sem kell többet fizetni 20 fontnál (5900 forint).