óriási élmény

2021.08.01. 13:00

Tízezer ember énekelt együtt a The Sign-nal

Nem mindennapi koncertet tudhat a háta mögött a miskolci zenekar: nemrégiben Ákos előzenekaraként léphettek fel Budapesten.

Fotó: Béres Ádám

Az elismert zenész már akkor „kinézte magának” a The Sign-os srácokat, amikor 2019-ben A Dal középdöntőjébe kerültek Ő című dalukkal. Mint később elmesélte, nagyon tetszett neki ez a nóta, és elhatározta, hogy személyesen gratulál a fiúknak. Ez még abban az évben meg is történt, Ákos a stúdiójában fogadta a bandát. De nem csak ez köti össze őket.

– Hamarosan bepótolják a tavalyra tervezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust Budapesten, melynek a hivatalos himnuszát Dánielfy Gergő és Nagy Bogi mellett én éneklem. Az eredetileg 1938-ban született dalt újragondolásához kapcsolódó munkálatokat Ákos végezte, mint producer, a felvételek alkalmával pedig nagyon jó viszonyt sikerült kialakítani vele, eléggé összebarátkoztunk – mesélte Czinke Máté, a The Sign énekes-gitárosa.

Tízezer ember előtt

De hogy lett a banda a Budapest Parkos koncerten Ákos előzenekara?

– Láttam Ákos koncertjeinek a listáján ezt a Parkos fellépést, ami ugye nem fesztivál, tehát lehet előzenekara. Úgyhogy fogtam magam és írtam neki egy e-mailt, hogy mit szólna hozzá, ha mi játszanánk előtte? Legnagyobb örömömre teljesen nyitott volt az ötletre, tetszett neki és igent mondott – árulta el Máté – Sőt, azt is megbeszéltük, hogy előadjuk az egyik dalát. Így történt, hogy velünk együtt énekelte tízezer ember a Keresem az utamat. Nagyon durva volt, örökre szóló élmény az egész zenekarnak! Igaz, ennyire még soha nem izgultam koncert előtt, de vettem egy nagy levegőt, azt mondtam, hogy buli van és megcsináljuk. Tényleg állati jó koncert volt! – tette hozzá az énekes.

Fotók: Béres Ádám

Olyannyira, hogy rengeteg visszajelzést kaptak Ákos közönségétől is, hogy mennyire fantasztikus volt a koncertjük, alig várják, hogy az ő bulijaikra is elmehessenek. Egyszóval alaposan kibővült a The Sign rajongótábora.

Közös dal Ákossal?

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy lehet-e számítani a jövőben közös dalra esetleg, vagy további együttműködésre Ákossal, amire Máté titokzatosan csak ennyit felelt:

– Más a célközönségünk, de bármi előfordulhat.

További hírek a zenekarról, hogy beindultak a koncertek, szeptembertől pedig a tévében is hallhatóak lesznek a srácok. Az Ez az a perc című dalukat a zenei producerek ugyanis a Mintaapák című sorozat 3. évadának hivatalos főcímdalává választották. „Nagyon menő” – fűzte még hozzá Czinke Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!