Bulvár, celeb

2017.11.28. 14:19

Kiszabták a bűnügyi történelem eddigi leghosszabb börtönbüntetését!

Egy amerikai férfi lett az első, akit a bíróság majdnem 500 év börtönre ítélt, gyerekeket is érintő szexkereskedelem miatt.

Egy amerikai férfi lett az első, akit a bíróság majdnem 500 év börtönre ítélt, gyerekeket is érintő szexkereskedelem miatt.

A 31 éves Brock Franklin egy Facebookon halászó banda vezetője volt, akik nőket, lányokat, gyerekeket hálóztak be. A társaság 7 tagból állt, akik közül négyet már elítéltek.

Áldozataikat bedrogozták, erőszakkal tartották őket sakkban, majd szállodákban adták át a kuncsaftoknak, akik ezt megelőzően az interneten fizettek értük.

Franklinre Colorado állam összesen 472 év börtönbüntetést szabott ki, miután 30 pontban találták bűnösnek. A vádpontok között szerepelt többek között az emberkereskedelem és kiskorúak prostitúcióra kényszerítése is.

Az egyik áldozat azt nyilatkozta, hogy Franklin „minden egyes percét megérdemli a kapott büntetésnek”, egy másik pedig azt, hogy: „bele sem tudnék kezdeni az ecsetelésbe, hogy ez az ember mit művelt az életemmel”.

Az ügyész hangsúlyozta, hogy ez a példa nélkül álló ítélet a jövőben segíthet példát statuálni és visszaszorítani az effajta bűncselekményeket. A Polaris nevű, emberkereskedelem ellen küzdő szervezet szerint évente több, mint 22.000 hasonló bűncselekmény történik csak az Egyesült Államokban. Globális szinten ennek a számát 40 millióra becsülik.

Annyi bizonyos, hogy Franklin sosem szabadulhat a börtönből, de ahogy egyik áldozatuk, Brehannah Leary elmondta: „A mindennapos verések, a megalázó nevek, egyikőnk hajának kopaszra borotválása és még sorolhatnám... 400 vagy 500 év, ez sok, de mégsem érzem azt, amit vártam.”


[related-post post_id="3685931"]

[related-post post_id="3646365"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!