Bulvár, celeb

2015.05.23. 10:42

68. Cannes-i filmfesztivál - Depardieu és Huppert újra együtt

Cannes - 35 éve dolgozott utoljára együtt Isabelle Huppert és Gérard Depardieu, de Guillaume Nicloux rendező most újra összehozta őket egy Amerikában, pontosabban a Death Valley-ben játszódó szentimentális road movie erejéig.

Cannes - 35 éve dolgozott utoljára együtt Isabelle Huppert és Gérard Depardieu, de Guillaume Nicloux rendező most újra összehozta őket egy Amerikában, pontosabban a Death Valley-ben játszódó szentimentális road movie erejéig. A filmen Isabelle és Gérard francia színészek, akik nemrég vesztették el a fiukat. A halott fiú rejtélyes levélben invitálja a sivatagi útra a szüleit, megszabva nem csak az útvonalat, de azt is, hogy hol mennyit kell időzniük, azt ígérve, hogy az egyik pontnál majd visszatér hozzájuk a túlvilágról. Az út során a két régen elvált szülő újra közel kerül egymáshoz. A film nem tartozik a verseny kiemelkedő darabjai közé, de a festői szépségű táj és a két színész óriás miatt mégsem tűnt teljesen elvesztegetett időnek. Depardieu sokat vesztett népszerűségéből hazájában az elmúlt évek során és ez az itteni fogadtatásán is jól érződik. Arról nem is beszélve, hogy alkoholproblémái és kiszámíthatatlan viselkedése miatt egyre rizikósabb őt bármilyen eseményre meghívni, de ez nem tántorította el sem a fesztivált, sem a rendezőket, akik továbbra is előszeretettel foglalkoztatják Depardieu-t, olyannyira, hogy a színész idén 6 filmet is forgat.

Már a végéhez közeledik a fesztivál, és noha mindenki tudja, hogy az utolsó pillanatban is jöhet még meglepetés, amire már többször is volt példa, egyre fokozódik az izgalom, hogy idén kik lesznek a díjazottak. Nemes László Saul fia még mindig az egyik nagy díjesélyes, Todd Haynes Carol című filmje mellett, de Jia Zhang-ke Sha he gu ren/Mountains May Departja is ott van a mezőny élvonalában, ahogy Paolo Sorrentino Youth című alkotása is sokak szerint számíthat elismerésre. Nehezen követhető, de varázslatos hangulatú Hou Hsiao-hsien meditatív hangulatú wuxia filmje is, mely szintén kiemelkedő darabja az idei versenynek.

- Váró Kata Anna -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!