Bulvár, celeb

2011.08.09. 10:22

Jackie Kennedy férje gyilkosáról és titkos hollywoodi viszonyáról

London/Budapest  (MTI) - A néhai first ladyvel készült hangfelvételeket feloldották a titkosítás alól, így kiderült  kit tartott  John F. Kennedy gyilkosának és hogy titkos viszonya volt egy hollywoodi sztárral.

London/Budapest  (MTI) - A néhai first ladyvel készült hangfelvételeket feloldották a titkosítás alól, így kiderült  kit tartott  John F. Kennedy gyilkosának és hogy titkos viszonya volt egy hollywoodi sztárral.

Jackie Kennedy férje alelnökét, Lyndon B. Johnson későbbi elnököt és texasi "titánok" egy csoportját tartotta felelősnek John F. Kennedy meggyilkolásáért - derül ki a néhai first ladyvel készült hangfelvételekből, amelyeket hamarosan nyilvánosságra hoznak, és amelyek várhatóan felfedik a népszerű asszony titkos viszonyát is egy hollywoodi csillaggal. Jacqueline Kennedy úgy vélte, az akkori alelnök vezényelte le az 1963-as dallasi lövöldözést, és Lee Harvey Oswald - akit magányos merénylőnek tartottak - egy nagyobb összeesküvés szereplője volt. Lyndon B. Johnson tehetős texasi üzletemberként, kormányzóként és szenátorként befolyásos ember volt, Kennedy halála után ő töltötte ki a meggyilkolt elnök mandátumából hátralévő időszakot, majd saját jogán is elnökké választották.

Jackie Kennedy Arthur Schlesinger Jr. történésszel folytatott beszélgetéseket a merénylet után, a hangfelvételeket lepecsételve a bostoni Kennedy Könyvtárban őrizték. Az özvegy first lady, aki Arisztotelész Onassis görög hajómágnáshoz készült feleségül menni, végül úgy határozott, hogy a felvételek legkorábban halála után 50 évvel kerülhetnek nyilvánosságra. Sokak szerint attól tartott, hogy az általa mondottak célponttá tehetik családját.

Jackie Kennedy hangfelvételeinek korábbi nyilvánosságra hozatalába Caroline lánya egyezett bele

A népszerű asszony 17 évvel ezelőtt hunyt el 64 évesen, lánya Caroline Kennedy nemrég beleegyezett, hogy a felvételeket korábban nyilvánosságra hozzák.

Hírek szerint Jackie Kennedy felfedte Arthur Schlesingernek, hogy titkos viszonyt folytatott William Holden hollywoodi filmcsillaggal, ezzel torolta meg férje hűtlenségét.

A felvételeket az ABC amerikai csatorna sugározza majd, a televízió szerint a volt elnökné által mondottak "nagyot robbanhatnak" - írta a The Daily Mail című brit tömeglap internetes kiadása (www.dailymail.co.uk).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!