Bulvár, celeb

2010.04.18. 17:43

Jó pasi lett a jó nő!

<p>"Milyen bájos nő volt! És milyen klassz fickó lett belőle!" Németek ezrei csodálkoznak rá Balian Buschbaum átváltozására, mert az egykori rúdugrónő a nyilvánosság elé lépett, és A kék szem kék marad – Az életem címmel könyvet adott ki újjászületéséről - írja a blikk.hu</p>

"Az írás felszabadított, de azért is kellett mindent megírnom, hogy minél több embert fel tudjak világosítani a nemváltásról" – írja a transzszexuális sportoló, aki két és fél éve hozta meg a sorsdöntést.

"Tudtam, hogy ha belekezdek a hormonterápiába,  az a karrierem végét jelenti, hiszen egy sportolónőnek a férfi hormon a legerősebb dopping, de már nem bírtam tovább. Szerencsémre, pont a tesztoszteronnak köszönhettem az első sikerélményt: szinte maguktól kezdtek el dagadni az izmaim." Yvonne Buschbaum tehetséges rúdugró volt. Az 1998-as budapesti atlétikai Európa-bajnokságon szerepelt először nemzetközi versenyen, és harmadik lett, a sydneyi olimpián pedig hatodik.

"Sikert sikerre halmoztam, de nem voltam boldog, és akkor még nem tudtam, miért. A sport kitöltötte az életemet" – emlékezett Balian, akin más furcsaságok is jelezték, hogy valami nincs rendben: 24 esztendősen kezdett el őszülni, 27 évesen pedig mutálni.

További részletek az eredeti oldalon >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!