Bulvár, celeb

2010.03.24. 11:24

Kitiltották Akon-t a szexis Buddha-klipje

<p>Nem kívánatossá vált az amerikai hip-hop és R&B énekes, Akon Sri Lankán. - közölte az AFP szerdán.</p>

Akon nem kapott beutazási engedélyt a szigetországba, miután buddhista szerzetesek és csaknem 12 ezer tiltakozó a Facebookon a kultúrájuk és vallásuk elleni támadásnak minõsítette az énekes egyik videó-klipjét.A "Sexy Bitch" címû sikerdal interneten megjelent klipjén, amit a spanyolországi üdülõszigeten, Ibizában vettek fel, bikinis lányok táncolnak egy Buddha-szobor körül. A klip nagy felháborodást keltett Sri Lankán, és buddhista szerzetesek arra kérték a kormányt, hogy tiltsa be az énekes április 24-re tervezett koncertjét az országban. A külügyminisztérium azt közölte, hogy Akon nem kért még vízumot, de a kormány ettõl függetlenül úgy döntött, hogy nem fog beutazási engedélyt adni neki.

Helyi jelentések szerint a 25 ezer rúpiába - átszámítva 43 ezer forintba - kerülõ jegyeket már eladták mind egy szálig. Az Akon-ellenes tiltakozók idõközben létrehoztak a Facebookon egy csoportot "Gyûlöljük Akon-t" néven, azzal a jelmondattal, hogy Állítsátok meg a vallásunk megsértését, mentsük meg a buddhizmust!"

Hat évvel ezelõtt a Sri Lankai rendõrség már fellépett olyan elegáns bárok és éttermek ellen, amelyek valamilyen módon Buddhát használták fel vendégcsalogatónak. A hatóságok megtiltották azt is, hogy Buddha-formájú gyertyákat árusítsanak az országban..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!