Bulvár, celeb

2010.02.17. 13:00

Világsztár lehet a magyar X-Faktor győztese!

<p>Magyarországra érkezik Anglia legsikeresebb énekes-tehetségkutató műsora!</p>

Az X Factor az Egyesült Királyságban a sok évadot megélt Pop Idol tehetségkutatót váltotta. A világhírű producer Simon Cowell azonban régóta olyan saját műsor indítását tervezte, amely még inkább a szórakoztatást, az interaktivitást és a legújabb kor igényeinek megfelelő shoműsor készítését tűzte ki célul. Az X Factor jelenleg Európa legnagyobb és legnépszerűbb televíziós tehetségkutató műsora. A műsor sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy rendkívüli nézettségre tett szert az évek során Angliában és egyre több országban vásárolják meg a formátumot.

Simon Cowell jelenleg azon dolgozik, hogy sikerüljön egy szuperdöntőt tető alá hozni Las Vegasban, ahol a több országban is sugárzott X Factor győztesei mérnék össze a tudásukat. Ilyen lehetőséggel egyetlen tehetségkutató műsor sem kecsegtet, a tét tehát óriási.

Az X-faktor, mint fogalom
 
Az X-faktor nem más, mint az a bizonyos megmagyarázhatatlan plusz, amitől valaki/valami több, jobb, sikeresebb, ismertebb és elismertebb lesz, mint mások. Gondoljunk csak arra, hogy bár számos gyorsétterem hálózat működik évtizedek óta, mégis a McDonald’s az, amelyik a legismertebb márkanév. Vagy jó példa lehet a Take That együttes, ahonnan Robbie Williams, a csapat rosszfiúja lett az egyetlen, aki világsztár tudott maradni az együttes felbomlása után, míg a többiek eltűntek a süllyesztőben. Számos tehetséges ember van, aki végül mégsem fut be, mert nincs meg bennük az a képesség, hogy a közönség figyelmét és szeretetét megszerezzék, fenntartsák, hogy egyéniségükkel és személyiségükkel kiegészítsék tehetségüket.

Hamarosan indul Magyarországon

 

A világ egyik legsikeresebb énekes tehetségkutató versenye indul idén az RTL Klubon, a jelentkezéseket pedig már várják.
A mentorok és a műsorvezetők Magyarországon

Ahogy Herman Péter, a műsor kreatív producere az Origo-nak adott interjújában elmondta:
Ördög Nóra és Stohl András nagyon jól bevált az ilyen típusú műsorok vezetésében - pláne most a Csillag születik-ben, ahol a megújulási képességüket is bőven bizonyították. Én azt gondolom, hogy az X-Faktor-nál is ők lesznek a műsorvezetők, bár váratlan dolgok ezen a téren is történhetnek.

A leendő zsűritagokat tulajdonképpen csak megszokásból nevezzük zsűrinek, valójában ennél többről van szó, hiszen ők itt mentorok lesznek, egy-egy csoport élén állnak majd. Ha úgy tetszik, az ő neveltjeikből áll össze az adott csoport: egyikük tehát csak a 16 és 24 év közöttiekkel foglalkozik, másikuk a 24 év felettiekkel, a harmadik pedig az együttesekkel. A három zsűritag így nemcsak értékeli a produkciókat, de kicsit egymás ellen is harcol, vagyis a versenynek nemcsak a jelöltek, de a zsűri is a részese. Három nagyon ismert, kiemelkedő minőséget képviselő előadót, illetve zenei producert kell találnunk - természetesen számtalan elképzelésünk van, több művésszel is tárgyalásokat folytatunk, de a zsűri kilétét csak később fogjuk nyilvánosságra hozni.” – nyilatkozta a kreatív producer.

Egyéb érdekességek

• A harmadik évad győztese, Leona Lewis már két lemezt is kiadott és ő énekelte az Avatar című film végefőcímdalát, melyet Golden Globe-díjra is jelöltek.

• A hatodik széria első néhány adásán Walsh nem vett részt, Stephen Gately a Boyzone énekesének hirtelen halála miatt (Louis Walsh az együttes menedzsere volt).

• Az ötödik évad győztese, Alexandra Burke 1 millió fontot (több, mint 300 millió forintot) érő lemezszerződést kapott a Syco Music kiadótól. Debütáló kislemeze a "Hallelujah", melyet eredetileg Leonard Cohen írt, 2008. december 14-én 00:01 perckor jelent meg. A korongot az eddigi leggyorsabban fogyó kislemeznek minősítették.

• Az ötödik évad kezdete előtt nagy port kavart, hogy hat nappal a londoni meghallgatások kezdete előtt a műsort sugárzó ITV csatorna bejelentette, hogy Sharon Osbourne távozott a zsűriből. A média azonnal találgatásokba kezdett, mely szerint Osbourne és Minogue rivalizálása váltotta ki Ozzy nejének távozást. Sharon elmondása szerint "ideje volt váltani" ám később elismerte, hogy Dannii volt az oka annak, hogy otthagyta a műsort.

• A műsor a hatodik évad második adásában az X Factor történetében először hangzott el olyan dal, amely még meg sem jelent: Simon Cowell külön engedélyt szerzett Whitney Houston-tól, hogy Danyl Johnson elénekelhesse az "I Didn t Know My Own Strength" című dalt.

• Magyarországon, az USA-t megelőzve indul a műsor első évada. Simon Cowell a napokban bejelentette, hogy szívesen látná az amerikai zsűri soraiban az extrém popénekesnőt, Lady Gaga-t. A producer az X Factor miatt egyúttal kiszállt az American Idol-ból, így lemondva a százmillió dolláros gázsijáról.

• A hatodik évadban egy huszonegy éves magyar lány, Nagy Kriszta is szerencsét próbált. Shakira egyik dalával próbálkozott és általános döbbenetet váltott ki a zsűri tagjaiból, sajnos nem pozitív értelemben.

• Idén februárban a legnagyobb sztárok fogtak össze a haiti földrengés áldozatainak megsegítésére. Az énekeseket Simon Cowell hozta össze Helping Haiti (Segítség Haitinek) címmel. Az Everybody Hurts (Mindenkinek fáj) című dal az REM együttes egyik korábbi slágerének feldolgozása. A csaknem hatperces klipben a sztárok mellett láthatóak a január 12-i természeti pusztítás megdöbbentő képei. A dalt 21 sztár énekelte fel Los Angelesben és Londonban: köztük van Cheryl Cole, Mika, Gary Barlow, Robbie Williams, Jon Bon Jovi, James Morrison, James Blunt, Michael Bublé és Susan Boyle is.

• Az X Factor hatalmas népszerűségnek örvend a világ számos országában. Az énekes tehetségkutató több szériát megélt már többek között Kolumbiában, Belgiumban, Dániában, Marokkóban, Hollandiában és Spanyolországban.

• A magyarországi indulással egyidőben kerül először képernyőre a műsor Lengyelországban, Németországban, Finnországban és Bulgáriában.
Forrás és további részletek: RTLKlub.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!