Bulvár, celeb

2008.10.01. 15:00

Cicciolina javára ítélt a strasbourgi bíróság

<p>Staller Ilonának adott igazat keddi ítéletében volt férjével, Jeff Koonsszal szemben az évek óta tartó gyermekelhelyezési viszályban az Emberi Jogok Európai Bírósága.</p>

Az exférj keresetét elutasítva megerősítette, hogy a pár közös fia a magyar származású volt olasz pornósztár és a volt olasz parlamenti képviselő - ismertebb nevén Cicciolina - római otthonában maradhat, ahol jelenleg is él. A szülők 1994 óta pereskedtek a gyerek nevelésének jogáért. A strasbourgi taláros testület kedden helyben hagyta az olasz bíróságok korábbi határozatait arról, hogy Staller Ilona 1992-ben született, olasz-amerikai állampolgárságú fiát édesanyja nevelheti.

Koons azzal támadta az olasz bíróság korábbi állásfoglalását, amely szerint a fiúnak olasz területen kell maradnia, hogy ezzel "megsértik az ő magánélethez és családi élethez való jogát", és azt is kifogásolta, hogy az olasz hatóság a gyermek nevelését először anyjára, majd a római szociális hatóságokra, majd ismét az édesanyára bízta.

A pár 1993 októberében, kilenc hónappal az esküvő után vált el. Egy New York-i bíróság 1994-ben az apának ítélte a gyereket, de a volt feleség kifejtette: foglalkozása nem akadályozta "abban, hogy jó anya legyen".

A strasbourgi bíróság keddi döntésében azt hangsúlyozza, hogy az olasz hatóságok "elmélyülten megvizsgálták a családi helyzet egészét", és "minden szükséges erőfeszítést megtettek azért, hogy oltalmazzák a gyermek elsőrendű érdekét", továbbá mindig elismerték az apa láthatási jogát a két fél közötti állandó viták közepette is.

Jeff (Jeffrey Lynn) Koons ma a világ egyik leggazdagabb képzőművésze. A strasbourgi taláros testület kedden öt szavazattal kettő ellenében arra az álláspontra helyezkedett, hogy az apa magán- és családi élethez való jogát nem érte sérelem.

Forrás: www.5perc.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!