Bulvár, celeb

2007.12.04. 07:10

Leona Helmsley kutyáját megfenyegették

<p>Halálos fenyegetések elől Floridába menekítették azt a kutyát, amelyik 12 millió dollárt örökölt. Gazdája egy amerikai hotelmágnás, Leona Helmsley volt.</p>

Halálos fenyegetések elől Floridába menekítették Connecticutból azt a kutyát, amelyik 12 millió dollárt (több mint 2 milliárd forintot) örökölt - adta hírül hétfőn a New York Post amerikai napilap.

A Trouble, azaz gond névre hallgató ebet álnéven szöktették a napfényes amerikai államba.

Gazdája egy amerikai hotelmágnás, Leona Helmsley volt. A milliárdos gazdi augusztusi halálakor a kutya annyit örökölt, hogy most magánrepülőn, szigorú biztonsági őrizet alatt mentették az életét.

A dollármilliomos fehér máltai selyemkutya korábban körülbelül 20 életveszélyes fenyegetést kapott. John Codey, az eb vagyonkezelője múlt héten azt mondta a CBS amerikai televízióhálózatnak, hogy a kutya elrablásával is fenyegetőztek ismeretlenek.

A négylábú ellátása évi 300 ezer dollárba (majdnem 52 millió forintba) kerül - tette hozzá Codey. Ebben az összegben benne van a testőrök és a szakács fizetése, valamint az orvosi ellátás és szépségápolás is.

Leona Helmsley vagyonát 4 milliárd dollárra (csaknem 692 milliárd forintra) becsülik. Ennek nagy részét jótékony szervezetek kapták, és négylábú barátja halála esetén a kutya maradék vagyonát is jótékony célra fordítják. A gazdi ugyanakkor kihagyta két unokáját a végrendeletből, a másik kettő pedig azzal a feltétellel kapott 5 millió dollárt (majdnem 865 millió forintot), ha minden évben meglátogatják apjuk sírját.

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!