Bulival zárták a sikeres félévet

Bulival zárták a sikeres félévet
Rendhagyó módon zárt le egy sikeres időszakot a nyíregyházi Kenguru SE fehérgyarmati csoportja: a jó hangulatú összejövetelen, a tivadari Tisza parton ünnepelték meg az elmúlt hetek eredményeit.

Utánpótlási lehetőség

A Péter Tünde táncpedagógus vezette 13 fős gyerekcsapat hihetetlen teljesítménnyel bizonyította ügyességét, az alakulástól eltelt hét hónap alatt mintegy 40-szer léptek színpadra. A közönség szeretete mellett a szakemberek elismerését is gyorsan elnyerték a látványos produkciót bemutató lányok, erre szolgál bizonyítékként a fellépésekre invitáló meghívások sora. A térségi fesztiválok, falunapok, intézményi rendezvények mellett a megyeszékhely Gyümölcsfesztiválján is rendkívüli sikert aratott a csoport egyedülálló műsora.

A nyíregyházi Kenguru SE működésének elmúlt hat éve alatt több országos versenyen és a franciaországi világbajokságon is kimagasló eredményt értek el a tagok – emlékeztetett Lugosi Mónika, az egyesület elnöke, aki a fehérgyarmati művelődési ház tánccsoportjának növendékeiben látott utánpótlási lehetőséget.

Országos versenyeken

Gyerekcsoporttal kívántuk bővíteni bő fél éve az egyesületet, s Péter Tünde személyében találtunk rá arra a kiváló szakmai múlttal rendelkező, rangos megmérettetéseken is bizonyított okatatóra, akit méltónak tartunk a felkészítésre – hangsúlyozta Lugosi Mónika, s kiegészítette: a gyarmati lányokat irányító táncpedagógus segítségével hamarosan Nyíregyházán is alakítanak csoportot hasonló korú táncosokból. A kengurusok távolabbi célaji között az országos versenyeken való rovábbi részvétel szerepel, amely a fehérgyarmatiak most zárt időszakához hasonlóan a jövőben is kemény, kitartó munkát feltételez. Az elkövetkező időszak feladataihoz bíztatásként szolgál az elmúlt hétvégén tartott vidám ünneplés, amelynek fénypontját a gyerekek nevével és a jelképül választott kenguru képével díszített hatalmas torta elfogyasztása jelentette.

– Koncz Nóra –