Bulijárat a felelős alkoholfogyasztásért

Emeletes busz járja Budapest belvárosát csütörtökön és pénteken, hogy a felelős alkoholfogyasztás fontosságára hívja fel a figyelmet. Az egyik alkoholos italokat forgalmazó cég, a kormány, illetve egy civil szervezet öszefogásával indított kampány a Forma-1-hez kapcsolódik; az idei év arca Kovács István “Kokó” lett.

Az emeletes busz péntek és szombat éjszaka a fővárosi fiatalok kedvelt szórakozóhelyei között fog közlekedni, oldalán a kampány mottójával: “Soha ne igyál, ha vezetsz.” A busz ingyen fuvarozza a szórakozni vágyókat a Liszt Ferenc tér, az Erzsébet téri Gödör, a Ráday utca, a Buddha Beach, a Rio, a Zöld Pardon, a Romkert, illetve a margitszigeti Csacsacsa és a Holdudvar között ezen a két éjszakán.

A kampányt a Johnnie Walker márkatulajdonosa, a Diageo illetve a Magyar Szövetség a Kulturált Alkoholfogyasztásért (HAFRAC) koordinálja. Az előbbi 180 munkatársa csütörtök illetve péntek délután a felelős alkoholfogyasztást ismertető szórólapokat is osztogat majd a belvárosban, egy-egy ásványvizes palack kíséretében – mondta el a Független Hírügynökségnek Erdei Attila, a Diageo ügyvezetője.

A kampány tulajdonképpen három évvel ezelőtt indult, és mára a világ számos országában elterjedt; hagyományosan a Forma-1-es futam idején rukkolnak elő valamilyen újdonsággal a szervezők. A program nemzetközi nagykövete Mika Hakkinen kétszeres Forma-1-es világbajnok, aki tavaly Magyarországra is ellátogatott, hogy a felelős alkoholfogyasztást népszerűsítse.Sporthírek