Buli buli hátán: érdemes rápörögni a hosszú hétvégére

Bárány Attila
Bárány Attila
Nyíregyháza – Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező napokban Nyíregyházán és környékén? Íme rengeteg remek program a következő pár napra, amelyekből természetesen a sztár Dj-k, retro bulik, koncertek sem hiányozhatnak. A Lóci játszik zenekar a Club Hollywoodban lép fel.

Október 19., péntek

19.30: A Főhe Fesztivál Bemutatja: Felezés18

Közeleg a szorgalmi időszak vége, ezzel együtt a Nyíregyházi Egyetem fesztiválja is.

A nyíregyházi Continental Arénában pénteken a felhőtlen szórakozásé a főszerep. Fellép Horváth Tamás, Rico és Miss Mood, a BWS, Burai Krisztián, a KatapultDj, Daniel Nike, a Cashtag és Dj Frany. A buli 16+-os.

21 óra: Az emlékek éjszakája az X Cafében

Emlékszel még, milyen bulik voltak az X-ben a kétezres évek elején?

Pénteken felidézheted életed legszebb időszakát régi barátaid társaságában, akikkel a korszak ikonikus R’n’B és hiphop slágereire táncolhattok egész este.

21.15: Folkfusion Band akusztikus koncert

A rida-rock hazai éllovasai lágyabb vizekre eveznek, de ez semmit sem csorbít az élvezeteken.

A Folkfusion Band 2006-ban alakult Nyíregyházán, jelenleg Európa egyetlen rida-rock zenekara. A kezdetekkor a hagyományos magyar népzene modernizálása volt a fő csapásirány, aztán ahogy egyre több zenész fordult meg a csapatban, úgy tisztult le a mára védjeggyé vált egyedi stílus. Zenei vegyeskereskedés, amiben súlyos gitárszólók, vicces rapbetétek, elszállós témák, népzenei motívumok akár egy dalon belül is előfordulnak. A nyíregyházi formáció a Chloé New Yorkban étteremben lép színpadra.

21.30: The Moon-koncert Nyíregyházán

A helyi fiatal, de annál tehetségesebb zenészekből álló formáció a Szmog Pubban mutatja meg, mi az a rock és a blues.

A koncert ingyenes.

22 óra: Egykori villalakó a Deep&Caféban

A fiatal és agilis rapper, Rácz Béla, azaz Young-G lesz a sztárvendég az ibrányi szórakozóhelyen.

A zenéről Dj Koltai gondoskodik.

23 óra: Coronita Exclusive az Absolut 2.0-ban

A Coronita ismét Nyíregyházára érkezik!

Az Allstars bulik mindig a több ezres létszámokat, nagyobb helyszíneket célozzák meg, míg az Exclusive inkább kisebb klubokra koncentrál, ahol válogatott közönség és családias bulihangulat vár mindenkit a megszokott Coronita minőségben és sztár Dj-vel.

Október 20., szombat

20 óra: Lóci a Club Hollywoodban játszik

A megyeszékhelyre érkezik a Lóci játszik zenekar.

A koncerten kiderül, a klub közönsége jobban táncol-e,
mint a frontember, aki azt
üzente a Facebookon, hogy „aki kimarad, az lemarad, hatalmas bulit csapunk Nyíregyházán!”

21 óra: carPEDIGnem az Öreg Motoros Sörözőben

A nyíregyházi művészekből álló zenekar szombaton leteszteli, hogy igaz-e a mondás, miszerint sok jó ember kis helyen is elfér.

A carPEDIGnem együttes Dézsi Darinka (színésznő) és Karap Zoltán (filozófus, író, zenész) közös projektje, mellyel duó vagy kvintett formációban is szívesen koncerteznek. 2014 nyarán mutatták be először a két bohém költő, Dienes Eszter és Ladányi Mihály viharos történetét a szolnoki Művésztelepen. A műsor kezdetben kizárólag Dienes Eszter megzenésített verseiből állt, a költőnő halála óta azonban, a zenekar más szerzők életműve iránt is elkezdett érdeklődni, így koncertjeiken Jenei Gyula, Körmendi Lajos, Végh Attila és Kürti László énekelt versei is rendre elhangzanak. Az elmúlt években a legkülönfélébb helyeken népszerűsítették a kortárs költőket: felléptek összművészeti fesztiválokon és református templomban, falunapon és budai pubban, kocsmában és művházban, könyvtárban és színházban. Ars poeticájuk röviden: „kár, pedig nem”, hosszabban: zenében lakozó vándorszínház versekből és dalokból.

22 óra: G.w.M. a Mamma miában csap az asztalra

A nyíregyházi szórakozóhely nemrég megnyitotta harmadik termét, ahol ezen a hétvégén G.w.M. lesz a vendég.

Varga Márk 10 éves kora óta rappel mindenről, amit megélt vagy tapasztalt. 2013 végén robbant be a köztudatba, Curtis oldalán mutatkozott be először, azóta számos turnén, fellépésen, interjún, tévészereplésen van túl. Dolgozott már együtt többek között Mr. Missh-sel, BLR-rel és Curtisszel, aki mai napig producerként tevékenykedik körülötte. Négy éve karolta fel Scarfót, akivel folyamatosan együtt lépnek színpadra. A koncert előtt és után a retro, az R’n’B és a dance zene szerelmesei egyaránt megtalálják a nekik való bulit. A házigazdák Geczó, Fenyvesi és Sögő.

22 óra: Sztárfellépők sora Tiszateleken

Több műfaj is képviseli magát szombaton a Club Pegazusban.

A tánczene kedvelőit ütős szettekkel várja Chris Lawyer, Tomy Montana és Johnnie Pappa, míg a mulatós vonalon Jolly és Suzy szórakoztatja a vendégeket. A mulatós teraszon Nyuki, a clubteremben pedig Dj Henry gondoskodik a kiváló hangulatról.

Október 21., vasárnap

22 óra: Latin Disco Party Opitz Barbival

Újabb tánctérperzselős bulival érkezik Magyarország első számú modern latin party-ja.

Bíros a modern latin slágereket? Akkor ez a te bulid lesz! El Dezi és Széles Amigo neve garantált őrületet ígér, amihez Opitz Barbi is csatlakozik az este folyamán. S ha ez még mindig nem lenne elegendő, élő conga show hevíti maximumra a bulizókat.

Október 22., hétfő

21 óra: Őszi megborulás a dombrádi Tisza-parton

A hosszú hétvége kellős közepén sem maradnak buli nélkül az örökmozgók.

Elérkezett az időpont, amit sokan már jó előre beírtak a naptárukba: érkezik a dombrádi Tisza-partra Bárány Attila, Jacwell és Dj Franky. Az élőzenés mulatós teraszon Varga Balázs zenél. Megjelenés kötelező!

21 óra: R’n’B All Stars 2.0 a Barbizonban

Közel három év után újra Nyíregyházán a nagysikerű party-sorozat.

A Szódaház utcában a fekete ritmusoké lesz a főszerep. Közönség elé lép a Follow The Flow-ból is jól ismert BLR, akitől élőben hallhattok majd olyan gigaslágereket, mint a Nem tudja senki, a Viszlát, a Belehalok vagy a Nekem ez jár. A lemezeket Dj Nasty pakolja.

23 óra: Absolut Klasszik az Absolut 2.0-ban

Jön október legkomolyabb bulija.

Egy éjszaka az Absolut klubhimnuszok társaságában, felidézve az egykori legendás szórakozóhely mai napig páratlan hangulatát. Igazi klasszikusokkal vár mindenkit Bárány Attila és Dj Németi.