Buli buli hátán: érdemes rápörögni a hétvégére

Buli buli hátán: érdemes rápörögni a hétvégére
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező napokban a megyeszékhelyen és környékén?

Január 25., péntek

21 óra: Két fellépő, két rezidens a Rúzsban

Össznépi megborulást hirdettek a nagykállói bárban, ahol szárazon is mindenből kettőt láthattok, hiszen két fellépő és két házigazda lemezlovas gondoskodik a változatosságról. Az estét este kilenckor PéGé nyitja, aki egészen éjfélig adagolja a legjobb zenéket. Amikor már zeniten a hangulat, érkezik Szecsei, aki először lép pult mögé a Rúzsban. A hajnalhoz közeledve őt HRflow váltja. A bulit Tekk zárja.

Hegyi Roland, azaz HRflow 1996. január 4-én született Keszthelyen. Felsőpáhokon nőtt fel, tizenegy éves korától ír verseket, dalszövegeket, zenéket. Részt vett 2010-ben a Keszthelyen is csillag születhet elnevezésű tehetségkutató versenyen, melyen harmadik helyezett lett. Tizennégy évesen a keszthelyi Helikon rádióban vezette a Szájhős című műsort Nagy Márkkal. Közös szerzeményük a Vörösiszap című dal, ami a kolontári és devecseri vörösiszap-tragédiáról szól. Bulvárrapperként 2014-től rímekbe foglalva árulta el, mi történt a hírességekkel egy netes híroldalon. Első klipje a Mióta láttalak című dalához készült, az ezt követőt, a Nem veszíthetlek elt Dzsiizával forgatta, és több mint 350 ezres nézettséget hozott. Érettségi után Budapestre költözött. Kilátástalan című klipje 2016-ban jelent meg, majd egy évvel később debütált a Karolina című száma, ami a karrierjében nagy áttörést jelentett. Missh-sel közös dala novemberben jelent meg Bárcsak jönnél címmel, majd tavaly februárban a Sayonarával jelentkezett be. Ebben a dalban közreműködött az Ak26-ból ismert Hiro. Májusban kijött a Parfüm című klipje, aminek közreműködője ismét Missh volt, októberben pedig szólóban a Rafinált.

21 óra: Januárban születtél? Akkor ez a te bulid!

A nyíregyházi X Caféban a szülinaposok éjszakája lesz a pénteki – pezsgővel köszönti a klub az ünneplőket. A zenéért Dj. Koltai felel.

21.30: Akusztikus koncert a Chloéban

A No Dress Code Acoustic játszik pénteken a nyíregyházi étteremben.

A zenekar nem titkolt célja az akusztikus zene népszerűsítése. Olyan ismert és kevésbé ismert dalokat játszanak, melyeket maguk is szívesen hallgatnak. A közös zenélés minden pillanatát élvezik, s ezt az érzést igyekeznek a közönséggel is megosztani.

21.30: Duplakoncert a rock pubban

Megkezdi idei koncertszezonját az Inercy, a zenekar a Collisborn társaságában vizitál a nyíregyházi Szmogban.

A 2010-ben alakult miskolci Inercy saját magát modern rockot játszó együttesnek vallja. Tagjai, Pocsai Zsolt (ének), Szi­lágyi Tamás (gitár), Gurszki Máté (gitár), Molnár Zsolt (basszus) és Mezei Geris (dob) az elmúlt kilenc évben két nagylemezzel és két EP-vel büszkélkedhetnek. Az Inercy 2013-ban bejutott a Talentométer elődöntőjébe. Kísérőjük, a Collisborn alakulását 2015. december 18-ára datálja. A miskolci trió, Gurszki Máté (gitár, vokál), Somogyi Roland (basszus) és Farkas Márton (dob) igen aktív, közös munkájuk eredménye egy 2016-os megyei tehetségkutatón és a 2017-es XIXO Amatőr zenekarok versenyén elért harmadik hely. A péntek esti koncert ingyenes, érdemes rárepülni a bulira.

22 óra: Farsangi fesztivál és jelmezverseny a Barbizonban

A Sóstó Noise szervezői a hónap leghúzósabb beöltözős buliját ígérik a Szódaház utcában, ahol Jack Sparrow kapitány is feltűnhet hajnalban.

A lineup magáért beszél: éjfélkor kezd Lmen Prala, hajnalban pedig jönnek a KatapultDJ lemezlovasai. Az R’n’B teremben ezúttal is Mess diktálja az ütemet a legfeketébb zenékkel. Lesz még konfettieső, tortacsata, pezsgőfürdő, gumicsirke és gyönyörű hostess lányok, meg persze after – hétfőig.

23 óra: Házhoz jön a techno

A nyíregyházi Absolut 2.0-ban a legkomolyabb groove-okkal várja a stílus rajongóit Gabor Kraft, Németi és Stephen.

Gabor Kraft első budapesti fellépései az ezredfordulóra tehetők. A legendás, leginkább egy több száz főre duzzadt házibulira hasonlító ZTM-ek keretében villantotta meg először a fővárosnak electrós, minimalos énjét, 2003-ban csatlakozott Magyarország legnagyobb rendezvényszervező csapatához, a Deadcode Productionhöz. A magyar technóban közel 20 éve vezető, irányadó szerepet betöltő partisorozatot, a Hyperspace-t is magáénak tudható csapat tagjaként újabb kapuk nyíltak meg előtte. A szakma nemzetközi elitjével lép fel rendszeresen, zenei korlátok nélkül prezentálva az általa képviselt elektronikus tánczenei vonalat. Nevét rendszeresen ott találhatjuk a legrangosabb fesztiválok, különleges rendezvények és legjobb klubok lemezlovasai között. Fellépései alkalmával friss, ropogós zenékkel operál.

Január 26., szombat

21 óra: Nyíregyházán támad a falka

Az Akela a Club Hollywoodban koncertezik.

A zenekar többszöri feloszlás, újraalakulás és tagcsere után, immár újult erővel és lendülettel szántja fel a klubok színpadát. A téli turné egyik állomásaként érkezik a megyeszékhelyre a banda, de nem egyedül teszi, vendégeket is hoznak a keményvonalas rock képviselői: a nyírbátori Drow-t. Kapunyitás 20 órakor, este kilenckor kezd a megyei alakulat, majd jön az Akela, melynek tagjai nem ismernek kegyelmet. Szóval elő a bakancsokkal és a bőrgatyákkal!

21 óra: Retro Night a Főnix Bárban

A nyírlugosi szórakozóhelyen a legjobb házibuli és popslágereket felidézve repülhetnek vissza a nyolcvanas, kilencvenes évekbe a retró szerelmesei. Belépés csak tizenhat éven felülieknek.

21 óra: A hétvégén majd felmegyünk a hegyekbe – de nem ezen a hétvégén

A nyíregyházi X Caféban szombat éjjel a magyar zenéké a főszerep. Kinyitják a kilencvenes évek kimeríthetetlen slágerládáját és hajnalig vissza sem zárják azt.

21 óra: Tordai Duo-koncert a Motorosban

Tavaly a nyíregyházi Öreg Motoros Sörözőben adta egyik legjobb koncertjét a Tordai testvárpár, Emese és Levente. A fiatal és tehetséges páros visszatér a „tetthelyre”, hogy bebizonyítsa, nem egyszeri sikerről van szó az esetükben.

22 óra: Saturday Night Party a Club Prestige-ben

Mátészalka legújabb szórakozóhelyén Pierre Maddox gondoskodik az igényes zenéről és a jó hangulatról.

22 óra: Az éjjel soha nem érhet véget

Legalábbis a tiszateleki Club Pegazusban, ahol szombaton Stereo Palma, azaz Náksi lesz a buli egyik sztárfellépője.

Persze, ezzel még nem ér véget a nagy nevek sora: érkezik Steve Judge, Andrewboy, Henry, PéGé és Sandman, míg a mulatós teraszon Ignácz Márkó zenél.

22 óra: Disco’s Hit Classic Party Hamvaival

A nyíregyházi Mamma mia emeleti dance termében összehozzák a stílus rajongói számára az álmok buliját, ahol felcsendülnek a legendás Disco’s Hit himnuszok Hamvai P. G. válogatásában. A belvárosi particenter három termének három házigazdája most is Geczó, Fenyvesi és Sögő lesz.

22 óra: USB Party a Club Passionben

A mátészalkai klub lesz a Together Party Tour következő állomása. Húzós szettekkel készül a bulira Tekk és D Session.