jegyzet

2020.04.14. 12:00

Szabad e-locsolni?

Ez az ünnep más volt. Más, mint a többi. Ezt te is jól tudod. Köszönthettünk mindenkit, de nem lehettünk együtt. Furcsa jelszó uralta az idei húsvétot: külön, a szeretet jegyében.

Bájer Máté

Fotó: Bujdos Tibor

Ez az ünnep más volt. Idén nem kellett a telekre vagy drága wellness-szállodákba menekülni a vendégek elől. Más volt a tojásfestőknek, a tojáskeresőknek, a kölnivel öntözőknek, a szifonnal locsolóknak, a főtt tarjásoknak, a füstölt lapockásoknak, a templomba járóknak. Ez az ünnep más volt. Más, mint a többi, mert elektronikus képeslappal köszöntöttük azokat, akiket eddig ilyenkor átöleltünk. E-mailben és Messengeren érkeztek a locsolóversek. Lőttünk egy képet Instára a sonkás tálról, hogy #húsvét, és vártuk a like-okat. A nagyit persze felhívtuk, mert ő még nem állt át az e-locsolásra. Akik otthon maradtak, a családjuk hősei lettek. Ez az ünnep más volt. Más, mint a többi. Itt érnénk el a „Boldog, boldog, boldog…”-részhez. De most nem örülhetünk túl korán. Maradjunk otthon továbbra is!

(A jegyzet Halász Judit „Boldog születésnapot!” gyerekdalát és Pion István „Ez a nap más” című slamjét vette alapul.)

(A borítóképen: a cikk írója)

Bájer Máté

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!