Nagyvilág

2010.08.28. 18:26

A tavalyi győztes nyerte meg az idei Léggitár Világbajnokságot

<p>Ismét a francia Sylvain Quimene ((szilven kimene)) a Léggitár Világbajnokság győztese - jelentették be a szervezők. A Günther Love becenevű 29 éves versenyző csupán egy csillogó, szűk, aranyszínű nadrágot és egy napszemüveget viselt, és a zsűritagokat "képzeletbeli gitárjátékával" nyűgözte le.</p>

A Léggitár Világbajnokságot újra a finnországi Oulu városában rendezték meg idén, nyolcezren szurkoltak a versenyzőknek a helyszínen. A második a szintén francia Soraya Garleng, a harmadik pedig a kanadai Cole Manson lett.

A léggitárosoknak az általuk választott, 60 másodperces dalra kellett rock vagy heavy metal-gitárjátékot előadniuk, bármiféle hangszer nélkül.

Annak a 10 versenyzőnek, akik bejutottak a második fordulóba, kötelező feladatként Jimi Hendrix "Foxy Lady" című dalára kellett "léggitározniuk". A zsűri a dalválasztást, az előadásmódot és a "művészi benyomást" is pontozta.

Az első Léggitár Világbajnokságot 1996-ban rendezték meg Ouluban: a szervezők szerint az eseménnyel a világbékére szeretnék felhívni a figyelmet.

Nézze meg videón >>>

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!