Bukósisak nélkül motorozó apa és ittas sofőrök Baranyában – hétvégi mérleg

Bukósisak nélkül, két ötéves gyermekével együtt ült motorra és szenvedett balesetet egy férfi a Baranya megyei Kozármislenyben, még vasárnap este. Az apa ellen eljárást indítottak. A megyében egyébként hétvégén három ittas sofőr is balesetet okozott.

A kozármislenyi apa szombaton vette a motort, sem bukósisakja, sem biztosítása nem volt. Ráadásul vasárnap este két ötéves gyerekével próbálta ki a szerzeményét. A férfi túl későn vette észre a “fekvőrendőrt”, ezért fékezés nélkül átment rajta. Elvesztette az egyensúlyát és elestek. Mindhárman könnyebb sérüléseket szenvedtek. A rendőrök eljárást indítottak ellene, több közlekedési szabály megsértése miatt jelentették fel.

A megyében a hétvégén több felelőtlen sofőr szenvedett balesetet. Villányban a kerékpárúton próbált elmenekülni a rendőrök elől egy ittas sofőr szombaton. Hazaért, majd a nyomában érkező rendőröknek üvöltözött. Az egyenruhások végül megbilincselték, vérvételre vitték.

Szombaton éjjel Okorvölgyben egy részeg autós az egyik ház kerítését szakította át, és összetörte az udvarban álló teherautót. Senki sem sérült meg.

Vasárnap hajnalban egy férfi olyan részegen vezette a kocsiját, hogy a kivilágított villanyoszlopot sem tudta kikerülni Szentlászlón. A negyvenéves helyi férfi súlyosan megsérült, és legalább egymillió forint kárt okozott.

Mindhárom ittas sofőrt feljelentették a rendőrök – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.