Bükkszentkereszt: két nap, két verseny

Bükkszentkereszt: két nap, két verseny
Bükkszentkereszt – Borsod-Abaúj-Zemplén megye hegyikerékpáros (MTB) diákolimpia döntőjének és a nyílt XCO-viadalnak, valamint a már hagyományos terepduatlonnak május 12-13-án Bükkszentkereszt ad otthont.

A Kis-Galya KSE május 12-én, szombaton a Lapka-sportpályán hívja életre a hegyikerékpáros fesztivált, melynek fővédnöke Jámbor Flórián,  Bükkszentkereszt polgármestere, míg Daragó Lászlóné, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke és Füstös József a B.-A.-Z. Megyei Diáksport Tanács titkára az esemény védnökségét vállalta el.
Az U9 , U11, U13, U15, U17, U19-es korosztályok, valamint a nyílt verseny résztvevői körpályán teljesítik a kategóriától függően meghatározott távokat. A diákolimpia egyéni helyezéseit pontozzák, mely a csapatverseny alapja. A győztes iskola az lesz, melynek tanulói a legtöbb pontot szerzik.
Pályabejárásra 8-10 óra között kínálnak lehetőséget. A 10 órai megnyitót követően a legkisebbek futamával beindul a nagyüzem. Fejvédő használata kötelező! A megfelelő féket és a váltórendszert a rajt előtt ellenőrzik!
A nevezéseket email-en kell elküldeni az mvsc@vipmail.hu címre az alábbi adatok megadásával: név, születési év, iskola pontos neve és címe. A helyszínre vinni kell az érvényes diákigazolványt. A nyílt versenyen indulók név, születési év, egyesület(lakhely) megadásával nevezhetnek. Az előnevezési határidő május 10., csütörtök, 12 óra. Helyszíni nevezés a verseny napján, 8-9 óráig a versenyközpontban.

Terepduatlon, ötödször

Az V. Bükkszentkereszti Terepduatlon május 13-án, vasárnap, szintén a Lapka-sportpályán, illetve környékén kínál megmérettetési lehetőséget a sportemberek számára.
A Bükkszentkereszti Sí és Szabadidősport Egyesület által rendezendő verseny fővédnöke szintén Jámbor Flórián, a település első embere. Telekes Józsefné, a helyi általános iskola igazgatója és Telekes Antalné, a Szlovák Kisebbségi Önkormányzat elnöke védnökként segíti a szervezőket.
A betétszámot jelentő ovis-futás rajtja 10.30-kor kezdődik. A nyolc egyéni és a két tagú váltó kategóriában kiírt terepduatlon verseny 11 órakor veszi kezdetét. Fejvédő használata kötelező!
Előnevezés május 12-ig,  a siklubbkereszt@freemail.hu  e-mail címen a név, születési év, egyesület/iskola megadásával. Váltóknál mindkét tag adatait és a csapatnevet is el kell küldeni. A futamok előtt a helyszínen is lehetőség nyílik a nevezésre.
Bővebb információ a www.kisgalya.hu honlapon olvasható, illetve további részletekről a 30/206-3602-es, és a 30-466-5607-es telefonszámokon, vagy az  mvsc@vipmail.hu és a siklubbkereszt@freemail.hu e-mail címeken lehet érdeklődni.

– SZIS –