Bükkaranyoson elűzték a telet

Bükkaranyoson elűzték a telet
© Fotó: Vajda János
Bükkaranyos – Immár hatodik alkalommal rendezték meg a Bükkaranyosi Télűző Mulatságot.

Mint minden évben, az idén is a farsang, a farsangi hagyományok köré épült szombaton a Bükk­aranyosi Télűző Mulatság. A vendégeket számos program várta, délelőtt elsősorban gyermekműsorok szórakoztatták a kicsiket, például volt jelmezverseny, a Sebaj Színház bábelőadása az égig érő paszulyról. Este pedig a zenéé, táncé, humoré volt a főszerep: fellépett Trabarna humorista, Balázs Pali énekes adott nagyobb koncertet, valamint Barsi Peti zenélt a vendégeknek. A rendezvényt igazi utcabál zárta a művelődési ház színpadán.

Vetélkedtek

A közelgő Valentin napról is megemlékeztek még a szervezők, hiszen a szerelmes párok vetélkedőn mérhették össze tudásukat, szerelmüket. A színes programok mellett kirakodóvásár várta a látogatókat, a gyerekeket pedig játszóház, arcfestés, elektromos autó szórakoztatta.

Fotó. Vajda János Fotó. Vajda János ©

Azonban egy mulatság sem az igazi étel, ital nélkül, így a programot Bükkaranyoson is színesítette a gasztro­nómiai kínálat, és versenyezni is lehetett, hiszen a rendezvény keretében hatodik alkalommal rendezték meg a Bükk­aranyosi Pálinka Mustrát, a házi savanyúságok és lekvárok versenyét, valamint a házi sütemények versenyét. A finomságokból természetesen nemcsak a zsűrinek, de a közel ezer fős vendégseregnek is jutott.

Fotó: Vajda János Fotó: Vajda János ©

És, ha már télűzés, akkor természetesen szalmabábút is égettek, hogy végleg kiűzzék a hideget. Meglátjuk, ­milyen sikerrel.

– ÉM –