Bükkaranyosért díjra várják a jelöléseket

Bükkaranyos – A kemencés kalács sütése többször is díjat ért.

Már javában keresik a Bükkaranyosért díj idei várományosát a településen. Az elismerést 2009-ben alapították, azóta ítélik oda – évente egy alkalommal – annak a személynek vagy közösségnek, aki vagy amely hosszabb időn át kifejtett tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult a község szellemi értékeinek növeléséhez, kiemelkedő értékű teljesítményt és megbecsülést kiváltó tevékenységet nyújtott. Mindezt Nagy Lajos, Bükk­aranyos polgármestere mondta el lapunknak. A díjat az önkormányzat által rendezett falunapon – az idén június 24-én – ünnepélyes keretek között adják át.

A díjat az önkormányzat által szervezett falunapon adjuk át.” Nagy Lajos

A kitüntetésre jelölt személy vagy közösség nevét június 19-ig írásban lehet eljuttatni az önkormányzati hivatal címére: 3554 Bükk­aranyos, Petőfi utca 100., vagy az info@bukkaranyos.hu e-mail-címre. Amennyiben több javaslat érkezik, akkor a képviselő-testület dönt arról, ki kapja az elismerést.

Az elmúlt években Munkácsi Szilvia könyvtáros kapta meg a díjat, aki helytörténeti kutatásaival is kiérdemelte azt. Majd Diószegi István, a bükkaranyosi testület képviselője is kapott ilyen elismerést. Bodó Lajosné a kemencés kalácssütés tudományával népszerűsítette Bükkaranyost, ő ezért kaphatta meg a díjat, de képviselőként is sokat tett a településért. Fejes Istvánné és Hajdú Zoltánné is a kemencés kaláccsal érdemelte ki a díjat. Hamari János és felesége, Hamari Jánosné pedig a kulturális élet területén nyújtott tevékenységükért kaptak elismerést.

ÉM-NSZR