Friss hírek

2008.11.20. 16:03

Halálos vonatbaleset Veszprém megyében - működött a fénysorompó

<p>Halálos vonatbaleset történt csütörtök délután Veszprém megyében. Sigulinszky Tibor, a MÁV szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a baleset Hajmáskér és Pétfürdő között történt valamivel három óra előtt. A személyautó sofőrje a működő fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre, ahol összeütközött a Ljubljanából Budapest felé tartó nemzetközi InterCity vonattal.</p>

A szóvivő hozzátette, hogy a Székesfehérvár és Szombathely közötti szakaszon a helyszínelés végéig nem járnak a vonatok. A baleset helyszínére buszokat rendelt a MÁV, hogy az utasokat elszállíthassák. A baleset a következő két órában még négy vonat forgalmát akadályozza, késésekre kell számítani. Sigulinszki Tibor elmondta, hogy a karambolban a mozdony is megsérült, nem folytathatja az útját. A rendőrség tájékoztatása szerint az autó két utasa a helyszínen meghalt.

Legutóbb kedden reggel történt hasonló baleset: Gödöllőnél, egy vasúti átjáróban egy 42 éves budapesti férfi és egy 8 év körüli kislány halt meg, mert a sofőr a tilos jelzés ellenére akart áthajtani a síneken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!