Megyei közgyűlés – Ma már a közlekedés az egyik fő légszennyező

Akt.:
Megyei közgyűlés – Ma már a közlekedés az egyik fő légszennyező
Miskolc – A megye környezetvédelmi programja is fontos téma volt a megyei közgyűlés ülésén.

„A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat úttörő szerepet vállalt azzal, hogy saját anyagi erejéből áldozott azért, hogy megalkossa a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Környezetvédelmi Programja 2017–2022 című dokumentumot, amely iránymutatásul szolgálhat a megyében élők életét befolyásoló programokhoz – jelentette ki Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

kozgyules-05-aj

Fókuszban a közlekedés

A környezetvédelmi program kapcsán a hozzászólásokban elhangzott, hogy ma már nem a megyét hosszú évtizedeken át terhelő nehézipar – acél­ipar, bányászat, vegyipar, vagy az energiatermelés az elsődleges befolyásoló tényező, hanem a légszennyezést tekintve például a közlekedés.

Éppen ezért volna szükség főbb útjaink nyomvonalán újabb településeket elkerülő szakaszok építésére. Példaként felvetődött a 26-os út, amely komoly tervekkel rendelkezett például a Sajószentpéter belvárosát, illetve Kazincbarcikát is mentesítő új szakaszára vonatkozóan. De ugyanilyen gondokkal küszködik Tokaj is, amelynek belvárosán keresztülhalad a 38-as út teljes kamionforgalma. Itt is léteznek tervek, amelyek egy új Tisza-híd építésével és a hozzá tartozó úttal tudnák megoldani ezt a neuralgikus gondot.

kozgyules-08-aj

Szó esett azért pozitív példáról is. A 3-as főközlekedési út Miskolc és az országhatár közötti szakaszán lévő települések belátható időn belül fellélegezhetnek, amikor is megépül a tehermentesítő szerepet is játszó M30-as autópálya.

kozgyules-02-aj

Mivel is fűtsünk?

A környezetvédelmet érintő kérdés a bükkábrányi lignitbányászat is. Pontosabban az, hogy az ott kibányászott erőművi felhasználásra kiváló, ám egyébként rossz fűtőértékű és sok szennyezőanyagot tartalmazó fűtőanyagot sokan alkalmazzák háztartási fűtés céljára. Ennek fő oka a lignit olcsó volta. Azonban gondolni kellene arra is, hogy a lignittel fűtött házak kéményéből szabadon, szűretlenül távozik a por és más ártalmas anyag.

ÉM-SZB

kozgyules-17-aj


kozgyules-06-aj
Miskolc - A gazdaság helyzetéről is szó esett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ülésén. Csütörtökön tartotta szeptemberi rendes ülését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A testület tájékoztatót hallgatott meg a megyei kereskedelmi és iparkamara tevékenységéről, amely egy...Bükkábrány.
BOON.HU


hirdetés