Hazai diákok nyertek a harsányi versenyen

Akt.:
Versenylázban a diákok
Versenylázban a diákok - © Fotó: Magánarchívum
Harsány – Idén a harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Harsány önkormányzatának támogatásával rendezhette meg az általános iskolák között éves szinten lezajló sportversenyt, az immáron 41. alkalommal megrendezett Bükk-kupát.

A versenyen Bükkábrány, Bükkaranyos, Bükkszentkereszt-Répáshuta, Harsány és Kisgyőr települések felsős diákjai vettek részt. A technikai megbeszélést a megnyitó követte, ahol csapatoknak lehetőségük volt megnézni egy, a harsányi iskolás lányok által bemutatott előadást, majd a megnyitó után elkezdődhetett végre a verseny.

Elsőként a futószámoké volt a főszerep, ahol 60, 80, 300 és 400 méteren bizonyíthattak a versenyzők. Ezt követően a távolugrás következett 5-6. és 7-8. osztályos lebontásban. A továbbiakban az asztalitenisz és a fiúk számára a labdarúgó, a lányok számára pedig a kézilabda mérkőzések három helyszínen párhuzamosan folytatódtak. A versenyszámokat a szokásokhoz híven, külön-külön nemekre lebontva rendezték meg.

Abszolút elsők

Az eredményhirdetés során kiderült, hogy összesítettben Bükkaranyos 36 ponttal ötödik, Bükkszentkereszt-Répáshuta 108 ponttal negyedik, Kisgyőr 114 ponttal harmadik, Bükkábrány 138 ponttal második míg Harsány 162 ponttal első helyezést ért el. Természetesen egyénileg és csapat szinten is érmekkel, valamint elismerő oklevelekkel jutalmaztak minden versenyzőt. Mindemellett a győztes harsányi csapat a Bükk-kupával és a legtöbb gólt rúgó játékos számára ajándékozott trófeával gazdagodott.

ÉMBükkábrány.
BOON.HU


hirdetés