Bugár pert vesztett Csákyval szemben

Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti: Pozsony, 2012. május 14., hétfő (MTI) – Elutasította a pozsonyi kerületi bíróság Bugár Béla fellebbezését abban a perben, amelyet a Most-Híd elnöke Csáky Pállal szemben indított azon kijelentések miatt, amelyeket a MKP volt elnöke a 2010-es parlamenti választások előtt tett – tudta meg az MTI pozsonyi irodája hétfőn.

 

“Annak idején a TA3 televízióban és az Új Szóban arra mutattam rá, hogy a Most-Híd párt nem az itt élő magyarok érdekeinek képviselete céljából jött létre, hanem a Smer és vállalkozók egy csoportjának érdekei mentén” – mondta el az MTI-nek Csáky Pál. Hozzátette: ezt a nézetét véleménye szerint a (korrupciós ügyekről beszámoló) Gorilla-akták is igazolták, hiszen – mint mondta – “míg azokban Bugár neve igen, a jelenlegi MKP-ból viszont senki sem szerepel.”

A mostani – Bugár Béla beadványát megalapozatlannak minősítő – bírósági ítélet már a harmadik Csáky Pál javára született döntés volt ebben az ügyben. Az első ítélet tavaly szeptemberben – a Csáky Pál televíziós kijelentései kapcsán indított perben – született meg. Mivel akkor Bugár Béla fellebbezett a döntés ellen, az ügy a kerületi bírósághoz került. Ennek az ügynek a másodfokú ítélete született meg hétfőn. Csákynak az Új Szóban tett kijelentései kapcsán egy másik pert is indított Bugár. Ebben első fokon novemberben döntött a bíróság, Csáky Pál javára. Mivel a Most-Híd elnöke itt is élt a feljebbviteli lehetőséggel, belátható időn belül újabb ítélet várható.

“A döntést jóleső érzéssel vettem tudomásul, mert jogállamhoz illő és a szólásszabadságot megerősítő döntésnek tartom” – mondta az ítéletről Csáky Pál. Megjegyezte: soha nem akart pereskedni és most sem hiszi, hogy ez lenne a megoldás. “Nem értem, hogy miért kell pereskedni akkor, amikor Bugár Béla arról beszél, hogy a két pártnak a közeledésről kellene tárgyalnia” – tette hozzá Csáky Pál.

“A mostani egy precedens értékű döntés, aminek alapján a jövőben bárki bárkinek a becsületébe gázolhat” – nyilatkozta a bíróság döntéséről Bugár Béla az MTI-nek. Hozzátette: újabb fellebbezésről az ügyvédjével való egyeztetést követően dönt majd.